Kapcsolódó tartalmak: átlagbér

Hír: 216 ezer forint a nettó átlagbér

2018. szeptember 24. 08:55
 
325 ezer forint az átlagos bruttó bér Magyarországon, ez nettó 216 ezer forintot jelent - mondta Marczinkó Zoltán, a Pénzügyminisztérium (PM) államtitkára.

Hír: A NAV adataiból számítják az átlagbért

2018. október 04. 09:02
 
A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) havonta, a bruttó és nettó átlagkereset közlésével mutatja be a keresetek alakulását. Kereseti viszonyokat több mutatóval, többek között medián és átlag alapján is lehet jellemezni, ugyanakkor két különböző statisztikai mérőszám szembeállítása statisztikailag nem helyes, egyik mutató sem jobb a másiknál, mást mutatnak, egymást kiegészítik.

Hír: Hiába nő az átlagbér, az alatt keres az emberek kétharmada

2018. október 09. 09:52
 
A dolgozók kétharmada - több, mint 3 millió munkavállaló - egyáltalán nem keresi meg az átlagbért, a versenyszférában hatalmasak a bérkülönbségek.

Hír: Az emberek harmada a minimálbért sem keresi meg

2018. november 09. 08:13
 
A 2017. évi személyi jövedelemadó bevallások alapján a Policy Agenda megvizsgálta, hogy milyen béregyenlőtlenség figyelhető meg. Egyáltalán a klasszikus munkaviszonyos foglalkoztatás mennyire van jelen a dolgozói társadalomban. Nagyon torz bérrendszer, jelentős egyenlőtlenség, és sok radar alatti jövedelem – ezt mutatják a számok.