Kapcsolódó tartalmak: élelmiszeripar

Hír: Komoly lehetőségeket kínál a magyar-belorusz mezőgazdasági és élelmiszeripari együttműködés

2019. június 28. 08:29
 
A mezőgazdasági és élelmiszeripari kapcsolatok fejlesztéséről tárgyalt Nagy István agrárminiszter a Belarusz Köztársaságban.

Hír: Komoly fejlesztés jöhet az élelmiszeriparban 2021 és 2027 között

2019. július 11. 07:37
 
Nagy trendfordulón vagyunk túl, ugyanis az élelmiszergyártók is rájöttek arra, hogy a hazai alapanyag nagyon fontos számukra – mondta a Világgazdaságnak adott interjúban Nagy István agrárminiszter.

Hír: A magyar élelmiszeripari vállalkozásoknak szerveznek fejlesztő programokat

2019. szeptember 05. 11:23
 
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) Élelmiszeripari Igazgatósága „FEJLŐDJÜNK EGYÜTT!” címmel szemléletformáló üzemlátogatásokat szervez az élelmiszeripari vállalkozások számára. Első alkalommal az Eisberg cégcsoport magyarországi üzemének működésébe nyerhetnek bepillantást az érdeklődők.

Hír: Élelmiszeripari exportfejlesztés: soha nem lehet hátradőlni

2019. október 08. 08:08
 
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) Élelmiszeripari Igazgatósága az „EGYÜTT AZ ÉLELMISZERIPARÉRT” programsorozat egyik állomásaként az exportpiacokkal és a magyar cégek exportlehetőségeivel foglalkozó konferenciát szervezett 2019. október 2-án, a budaörsi Holiday Inn Hotelben.

Hír: Hol úsztuk meg a legolcsóbban az őszi nagybevásárlást?

2019. október 08. 08:31
 
Áremeléssel indították az őszt a hazai hipermarketek: mind az előző hónaphoz képest, mind éves szinten is drágulást tapasztaltunk az októberi Árkosár-felmérésünkben. Ugyan szeptemberhez képest csak néhány forinttal került többe, de most is 20 ezer forintot jelentett egy átlagos családi bevásárlás. Vaskos áremelkedés volt a gyümölcsosztályon. Hol és mennyiért adják a sütnivaló tököt? Mennyiből jön ki egy hiperolcsó borozás? Megnéztük.

Hír: Megjött végre a feldolgozóipar esze: új ötletekkel szabnak gátat az ételpazarlásnak

2019. szeptember 26. 15:02
 
Egyre nagyobb méreteket ölt az élelmiszerpazarlás a világon, amelyből Magyarország is jócskán kiveszi a részét. Egy 2006-os felmérés szerint hazánk élelmiszer előállító és feldolgozó ipara évente 1,2 millió tonna élelmiszert dob a kukába. Számtalan kezdeményezés született már arra, hogy a kidobásra szánt élelmiszereket hogyan lehet felhasználni úgy, hogy később hasznos termékként érvényesülhessen. Ilyen akár a csúnya, vagy túlérett zöldségek és gyümölcsök szárított porrá alakítása, vagy a pisztácia héjának megőrlése, amelyet így mulcsként felhasználhatunk.

Hír: Az élelmiszeripar a magyar gazdaság egyik húzóágazata

2019. október 10. 08:19
 
Az élelmiszeripar a magyar gazdaság egyik húzóágazata, amelyben 4500 vállalkozás 86 ezer embernek ad munkát és megélhetést - jelentette ki az Agrárminisztérium miniszterhelyettese szerdán a Békés megyei Csabacsűdön, mielőtt átadta a Szarvasi Agrár Zrt. tejfeldolgozó-üzemét.
 

Hír: Az élelmiszeripari vállalkozásoké a jövő

2019. október 11. 09:08
 
A kormány a következő időszakban több mint 100 milliárd forint értékű forrást fordít a magyar élelmiszeripari vállalkozások csomagolási, készletezési és piacra lépést elősegítő fejlesztéseinek támogatására – jelentette ki az agrárminiszter csütörtökön a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Újfehértón.

Hír: Az agrár-külkereskedelem egyenlege 20 százalékkal javult az első fél évben

2019. október 24. 08:27
 
A mezőgazdasági és élelmiszeripari termékek kivitele 4714 millió euró, behozatala 3042 millió euró volt az első fél évben, az export 11,2 százalékkal, az import 6,8 százalékkal nőtt, az agrár-külkereskedelem aktívuma 1672 millió euró volt, 279 millió euróval, 20 százalékkal több, mint 2018 első fél évében.

Hír: Szükség lenne a népegészségügyi termékadó teljes felülvizsgálatára

2019. november 06. 14:58
 
Az élelmiszer-feldolgozóknak okozott versenyhátrány, s a kívánt egészségügyi hatások elmaradása miatt kivezettetné, vagy jelentősen mérsékeltetné a népegészségügyi termékadót a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Felelős Élelmiszergyártók Szövetsége.