Kapcsolódó tartalmak: élelmiszerveszteség

Hír: Az élelmiszerveszteségért nem az előállítók a fő felelősök

2018. október 19. 09:46
 
Felmérések szerint az Európai Unióban a fogyasztók élen járnak az élelmiszer-pazarlás tekintetében, azonban a feldolgozók számára is vannak lehetőségek a veszteségek csökkentésére. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara igyekszik a fejlődést elősegíteni az élelmiszer előállítók körében.

Hír: A nagy feldolgozócégeknek nem fontos ügy az élelmiszer-veszteség

2018. november 26. 10:08
 
Az élelmiszer-feldolgozók nem igazán tekintik súlyos problémának a tevékenységük során képződő veszteségeket/hulladékokat – derül ki az AKI legfrissebb, november 22-én ismertetett kutatásából. A területen valamiféle szabályozásra azért szükség lenne.

Hír: Tények, amiket tudnia kell az élelmiszer-veszteségről és az ételhulladékokról

2019. október 17. 14:09
 
Az Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Világszervezet (FAO) és a Messe Düsseldorf közös kezdeményezése a SAVE FOOD. A cél, az élelmiszer-veszteség és ételhulladék globális csökkentése: az iparosodott országokban kevesebb élelmiszert értékesítsenek, és a fogyasztók tervezzék vásárlásaikat. Főként az élelmiszeripar figyelmét kívánják felhívni az élelmiszer-veszteségre, amely a jövő egyik fő prioritása.