Kapcsolódó tartalmak: innováció

Hír: Az agráriumban a kihívásokhoz képest kevés pénzt fordítanak k+f tevékenységre

2016. május 17. 08:21
 
Magyarország csak a GDP 1 százalékát fordítja mezőgazdasági kutatás-fejlesztési (k+f) tevékenységre, az agrár-szakképzésben résztvevők száma és az erre fordított kormányzati kiadások is alacsonyak, holott - egyebek közt a klímaváltozás miatt - sok kihívással kell szembenéznie a szektornak - mondta Tresó István, a K&H agrárüzletág fejlesztési főosztályának vezetője Budapesten, a bank ösztöndíjpályázatának díjátadóján. 

Hír: Takarmányozás és innováció: a cél az importfüggetlenség

2016. június 13. 08:10
 
A takarmányokat érintő innovációs lehetőségekre és a gazdákkal együttműködés fontosságára hívta fel a figyelmet Kis Miklós Zsolt, a Copa-Cogeca alelnöke az Európai Takarmánygyártók Szövetségének brüsszeli konferenciáján.

Hír: Kiemelkedő a nők szerepe az agrár-innovációs hálózat fejlesztésében

2016. június 22. 08:31
 
A Nők és az innováció címmel rendezett konferenciát a Földművelésügyi Minisztériumban a Magyar Női Unió. A konferencián többek között Magyarország agrárkutatási és innovációs szakpolitikai irányelveinek kialakításáról, valamint az agrár-innovációs hálózat kiépítésének folyamatáról esett szó.

Hír: A hazai mezőgazdaság jövőbeli teljesítménye nagymértékben függ az innovációtól

2016. június 22. 08:56
 
A hazai mezőgazdasági ágazat jövőbeli teljesítményét alapvetően az fogja meghatározni, hogy az innováció terén mennyire leszünk sikeresek –mondta Nagy István, a Földművelésügyi Minisztérium parlamenti államtitkára a Magyar Rektori Konferencia Agrártudományi Bizottságának ülésén, Debrecenben.
 

Hír: Mit gondol, tényleg nem innovatív a magyar mezőgazdaság?

2016. június 23. 08:08
 
Az innováció szempontjából az élelmiszeripar megítélése egészen kedvező a lakosság körében, a magas technikai igényű technológiai szektorokat követően a negyedik helyen áll, míg a mezőgazdaság az utolsók között található. Az innovatív élelmiszeripari termékek listáját a tejtermékek, míg az exportra alkalmas áruféléket a zöldség-gyümölcsfélék vezetik - derül ki a K&H 500 fős mintán végzett lakossági kutatásából. A vizsgálatban arra voltak kíváncsiak, hogy hogyan látja a lakosság a hazai mezőgazdaságot és élelmiszeripart az innováció szemszögéből.
 

Hír: Újító-e a magyar agrárium?

2016. június 27. 09:06
 
Ezt a kérdést tettük fel a lakosságnak, hogy megtudjuk, hogyan látják a hazai mezőgazdaságot és élelmiszeripart az innováció szemszögéből. Míg az élelmiszeripar az elsők között, addig a mezőgazdaság az utolsók között szerepel a listán. Az innovatív élelmiszeripari termékek listáját a tejtermékek, míg az exportra alkalmas áruféléket a zöldség-gyümölcsfélék vezetik. 

Hír: Milyen kutatást és hogyan tud hasznosítani a mai gazdálkodó?

2016. október 03. 08:28
 
Korábban már írtuk a kutatás és innováció szerepéről az agrárium jövőjével és fejlődésével kapcsolatban. Így a tudás kiemelt és nélkülözhetetlen szerepéről most nem fogok írni. Amit szeretnék megosztani önökkel az egy felkészülési folyamat részeként szervezett műhelymunka sorozat tanulságainak a rövid összefoglalója. Mire készülünk fel és igyekszünk felkészíteni a tagjainkat? Természetesen egy pályázati lehetőségre, a Vidékfejlesztési Program EIP kiírására.

Hír: Innovációs ötletek a hazai EIP-AGRI honlapon

2016. október 04. 08:08
 
Tovább bővült a hazai EIP-AGRI honlapon elérhető szolgáltatások köre. Az érdeklődő gazdálkodók, kutató intézetek, ipari szereplők és tanácsadó cégek számára lehetőség nyílik a kutatási és innovációs projekt ötletek regisztrálására és projekt-építő támogatás igénybe vételére.
 

Hír: Agrárinnováció Debrecenben

2016. október 27. 07:50
 
Az ország egyetlen, a Debreceni Egyetemen (DE) működő akkreditált élelmiszeripari klaszterének tapasztalataira is támaszkodva, oktatási, kutatási, innovációs és mezőgazdasági iparfejlesztési stratégia kidolgozását kezdték meg a hajdú-bihari megyeszékhelyen, ami illeszkedik a nemzeti agrárközpontok kialakításával kapcsolatos kormányzati elképzelésekhez - mondta Szilvássy Zoltán rektor az MTI-nek.

Hír: A Vidékfejlesztési Programban a munkahely-teremtő elképzelések élveznek elsőbbséget

2017. október 06. 11:24
 
A Vidékfejlesztési Programban (VP) főként olyan innovatív elképzelések megvalósítását támogatjuk, amelyek a munkahely-teremtést állítják középpontba – mondta a Földművelésügyi Minisztérium miniszterhelyettese egy szakmai konferencián, Szarvason.
«12»