Kapcsolódó tartalmak: járulékcsökkentés

Hír: A VOSZ támogatja a járulékcsökkentési elképzeléseket

2016. augusztus 16. 08:11
 
„A vállalkozók folyamatosan súlyos munkaerőhiánnyal küzdenek” A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) támogatja Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter járulékcsökkentési javaslatát - közölte az érdekképviselet hétfőn az MTI-vel.
 

Hír: Krónikus munkaerőhiány: kiterjesztenék a járulékkedvezményt

2016. szeptember 14. 08:24
 
Az élelmiszeriparra is ki kellene terjeszteni a munkahelyvédelmi akciótervben meghirdetett foglakoztatói járulékkedvezményt a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) szerint. Az országos munkaerőhiány egyik megoldása lehet, ha a vállalkozások munkabért terhelő járulékfizetési kötelezettsége csökken.

Hír: Járulékcsökkentésről és 100 ezer üres álláshelyről beszélt Varga Mihály

2016. szeptember 14. 08:27
 
Megegyezik a kormány és gazdasági partnerei nézete arról, hogy a közterhek csökkentése keretében legközelebb a járulékokat mérsékeljék; az őszi adótörvény-csomagban lesznek munkaerőpiacot, foglalkoztatást kedvezően érintő javaslatok - mondta a nemzetgazdasági miniszter a gazdasági kabinet ülését követően.

Hír: Önmagában a járulékcsökkentés nem elég

2016. szeptember 20. 08:01
 
Hazánk a negyedik a béreket terhelő legmagasabb adókat és járulékokat összehasonlító OECD listán. Ez rontja a gazdaság versenyképességét, de napjainkban egyre nagyobb gondot okoz a munkaerőhiány is. Ezt érzékelik a döntéshozók is, ezért helyezett kilátásba Varga Mihály, nemzetgazdasági miniszter gazdaságélénkítő intézkedéseket, például járulékcsökkentést. Zara László, a Magyar Adótanácsadók és Könyvviteli Szolgáltatók Országos Egyesületének elnöke szerint azonban kevés az esély arra, hogy ez az eszköz önmagában kezelni tudná ezeket a problémákat.

Hír: Trend a járulékcsökkentés

2016. szeptember 30. 08:26
 
Beszámoló az Eurofound Foglalkoztatás és Változás Tanácsadó Bizottságának második félévi üléséről.
 
2016. szeptember 28-án került sor az Eurofound Foglalkoztatás és Változás Tanácsadó Bizottságának második félévi ülésére Brüsszelben.

Hír: Tovább csökkennek a munkáltatói adók jövőre

2017. október 12. 07:55
 
Két és fél százalékponttal csökkennek a vállalkozásokat érintő közterhek, amennyiben az Országgyűlés megszavazza Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter kedden benyújtott törvényjavaslatát – közölte az MTI.

Hír: Csökkennek a terhek, nőnek a fizetések

2017. október 12. 10:35
 
Üdvözölték az érdekképviseletek, hogy jövőre 2,5 százalékponttal, 19,5 százalékra csökken a munkaadókat terhelő szociális hozzájárulási adó. Az intézkedés ugyanis hozzájárul a bérek további felzárkóztatásához, valamint a vállalkozások fejlesztéseihez. A munkaadók további tehercsökkentést szorgalmaznak, a szakszervezetek pedig a munkavállalói terheket is mérsékelnék.

Hír: Csökken a munkaadók által fizetett járulék jövőre

2018. június 13. 07:47
 
Csökken a munkaadók által fizetett járulék: 17,5 százalék lesz jövőre jelentette be a pénzügyminiszter. Hozzátette, a működőtőke-beáramlás erősödhet az élelmiszeripar területén is.