Kapcsolódó tartalmak: munkáltatók

Hír: A mezőgazdaságban nem túl optimisták a munkaadók

2016. december 14. 08:50
 
A magyar munkaadók 19 százaléka létszámbővítést tervez. A mezőgazdaság, vadászat erdészet és halászat területén ez az arány 10 százalék körüli.

Hír: Minimálbér-emelés: így harcolnak a munkáltatók a költségnövekedés ellen

2017. április 26. 14:16
 
Azt mondják, a bűvész sosem árulja el a titkát. A GKI Gazdaságkutató Zrt. februári vállalati felmérése során azonban bebizonyosodott, soha ne gondold, hogy soha! A kutató cég kérdésére ugyanis csaknem ezer cég nyilatkozott arról, hogyan kerüli el a minimálbér-emelés okozta költségnövekedést.

Hír: Szabálytalansággal érintve

2017. április 28. 07:39
 
2017. április 28-a, a Munkahelyi balesetben megsérült vagy meghalt munkavállalók emléknapja. Sajnos a munkabalesetek száma évről évre töretlenül növekszik.

Hír: Munkahelyi biztonság és egészségvédelem

2017. május 22. 07:36
 
Az Európai Bizottság „Közös ügyünk a munkahelyi biztonság és egészségvédelem” címmel munkáltatók számára készült gyakorlati útmutatót tett közzé az EU munkavédelemre vonatkozó jogszabályainak és politikájának korszerűsítéséről szóló közleményének kiegészítéseként.

Hír: Kirúgja a melósok mankóit a kormány a cafeteria megnyírbálásával

2018. augusztus 03. 10:31
 
Lakáshitelt vett fel, az ország másik felébe költözött, hogy legyen munkája, diákhitele van, nyugdíjra gyűjt? Eztán csak magára számíthat.

Hír: A munkáltatók januártól csökkentenének

2018. augusztus 07. 09:51
 
Az MGYOSZ alelnöke szerint, ha már jövő januárban csökken a szocho, akkor nagyobb mértékben nőhet 2019-ben a minimálbér, mint ha csupán júliustól válik hatályossá az adó mérséklése.

Hír: Kisebb játéktéren kell a HR-eseknek a munkaerőt bevonzani és megtartani

2018. november 06. 09:01
 
Mi lesz a juttatásokkal? Szándék van…. idézhetnénk a Kiscsillag zenekar egyik jól ismert számát, mert az látszik, hogy adózási és adminisztrációs szempontból van szándék. A változások nemcsak adó, hanem adminisztrációs terhet is rónak mind a munkáltatói, mind a munkavállalói oldalra. A felelősség óriási, és számtalan kérdés lóg még a levegőben.

Hír: "Rabszolgatörvény": megszólalt a munkaadói oldal is

2018. november 28. 08:00
 
A Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fóruma (VKF) munkaadói oldala elfogadja a 3 éves munkaidőkeret és a 400 óra túlmunka bevezetését, de azt javasolja a kormánynak, hogy a munka törvénykönyvének módosításakor ezek csak lehetőségként kerüljenek be a törvénybe, ne általános szabályként - fejtette ki Rolek Ferenc, a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének (MGYOSZ) alelnöke a VKF monitoring bizottságának keddi ülése után az MTI-nek.

Hír: 80-an haltak meg munkahelyi balesetben tavaly

2019. február 25. 09:47
 
Az ellenőrzött munkáltatók majdnem háromnegyedénél találnak hiányosságot