Kapcsolódó tartalmak: precíziós gazdálkodás

Hír: Precíziós mezőgazdaság: techgronómia diplomát szerezhetnek a hallgatók Kanadában

2019. július 22. 08:00
 
Különleges diplomát ad az albertai Olds College. A diákok a precíziós mezőgazdaságot tanulják meg egyetemi éveik alatt.

Hír: Áttörés a magyar agrárium digitalizációjában

2019. augusztus 06. 09:11
 
Elfogadta a Kormány a Digitális Agrár Stratégiát (DAS)!

Hír: „Már akkor elkezdődött a precíziós gazdálkodás, amikor lejöttünk a fáról” – kerekasztal-beszélgetés a SMARTFARM-on

2019. szeptember 10. 08:08
 
A Bábolnai Gazdanapok háromnapos SMARTFARM konferenciájának második napján a talajmenedzsment témaköre került a középpontba, amely kapcsán az előadók a témát átfogóan kivesézve, egész nap hasznos információkkal és tanáccsal látták el a konferenciára látogatókat.

Hír: A folyamatos fejlesztés és az együttműködés alapvető a gazdálkodásban

2020. február 12. 08:23
 
A világ mezőgazdasága intenzíven fejlődik, egyre modernebb technológiát alkalmazva egyre koncentráltabb, egyre nagyobb méretű gazdaságok alakulnak. A magyar gazdálkodóknak ebben a versenyhelyzetben kell helytállniuk. Eredményesebb, jövedelmezőbb termelésüket az Agrárminisztérium a gazdálkodási környezet változásaival is segíteni kívánja – jelentette ki Feldman Zsolt, az Agrárközösség-NAIK Roadshow 2020 utolsó, Hódmezővásárhelyen tartott állomásán.

Hír: Zseniális: eddig soha nem látott módszerrel vetnek a profi dán gazdák

2020. május 13. 08:16
 
Magasabb hozamokat és kevesebb gyomot eredményez az, ha az ember a precíziós technológiával megtámogatott vetés során egységesebb térbeli mintákat használ. A Koppenhágai Egyetem friss tanulmánya szerint, ha a gazdák térbeli minták alapján vetik el a búzát, kukoricát, szójababot és más haszonnövényeket, nemcsak a hozamok lennének jobbak és a gyomok okozta problémák kisebbek, de kevesebb gyomirtót és műtrágyát is kellene felhasználni a termesztés során.
«123»