Kapcsolódó tartalmak: próbaidő

Hír: Így is megszűnhet a munkaviszony próbaidő alatt

2017. december 11. 08:28
 
Ha a munkáltató nem tudja igazolni, hogy a próbaidő alatti azonnali hatályú megszüntető iratot kézbesítette a munkavállaló részére, intézkedése hatálytalan. Ha azonban bizonyítható, hogy a munkáltató szóbeli nyilatkozatát követően a dolgozó abbahagyta a munkát, az utolsó munkában töltött napon a jogviszony a felek ráutaló magatartásával megszűnik – mondta ki a Kúria.

Hír: Kirúghatnak próbaidő alatt, mert kismama vagyok?

2018. március 20. 12:59
 
Az lenne a kérdésem, hogy Gyes-en vagyok,leszámoltam az előző munkahelyemről és új munkahelyen kezdtem el dolgozni. A próbaidőm öt hónap. Most derült ki (egy hónap ledolgozott próbaidő után), hogy ismét kismama vagyok. Elmehetek táppénzre úgy, hogy nem kell félnem attól, hogy kirúgnak?

Hír: Mit tehetek ha kirúgott a főnököm, mert babát várok?

2018. március 20. 13:01
 
16 hetes terhes vagyok. Próbaidő alatt elmondtam a munkáltatómnak, hogy babát várok és azonnal kirúgott. Felhívta a könyvelőjét és írták az elbocsájtási papírokat. Mit tehetek?

Hír: Többszörösen hibázott a kismama, mielőtt megszűnt a munkaviszonya

2018. július 30. 09:10
 
Próbaidő alatt lévő munkavállaló jelezte a munkáltató felé, hogy várandós. Másnap (a próbaidő utolsó napján) a munkáltató felmondta a határozatlan idejű jogviszonyt. Megfelel ez a jogszabályoknak? Helyén való volt-e, hogy nem azonnal hatállyal mondott fel a munkáltató a kismamának, hanem közös megegyezéssel? – kérdezte olvasónk. Dr. Hajdu-Dudás Mária munkajogi ügyvéd szakértőnk válaszolt.