100 milliárd forinttal több támogatást kap jövőre az agrárium

2016. május 23. 08:13
Czerván György szerint a jövő évi költségvetés egyik nyertese az ágazat.

A mezőgazdaság és a vidékfejlesztés finanszírozására mintegy 100 milliárd forinttal több áll rendelkezésre 2017-ben, mint az idén – közölte a Földművelésügyi Minisztérium (FM) agrárgazdaságért felelős államtitkára pénteken Budapesten sajtótájékoztatón. Czerván György elmondta: idén a mezőgazdaságra a vidékfejlesztési és halászati programok támogatásával együtt 657,1 milliárd forint szerepel a költségvetésben, míg a jövő évi büdzsé tervezete ugyanerre a célra 763,0 milliárd forinttal kalkulál.

támogatás

fotó: Shutterstock

Hozzátette: a növekmény legjelentősebb hányadát a vidékfejlesztési és a halászati programok támogatására szánt források növekedése teszi ki. Az idei évben ezekre mintegy 112,5 milliárd forint volt a költségvetésbe betervezve, míg jövőre a tervek szerint 206,1 milliárd forintot lehet elkölteni. Ezt a forrást a Miniszterelnökség kezeli – jegyezte meg.

Fprrás. agroinform.com

 

 

 

 

Kapcsolódó cikkek

Ritkán van lehetőség azonnali hatályú felmondásra

2017. június 29. 07:43
A munkaviszony megszüntetése a munkajog egyik legfontosabb területe, így nélkülözhetetlen, hogy ismerjük és helyesen alkalmazzuk a szabályokat. A jogellenes munkaviszony-megszüntetés szabályai az utóbbi években veszítettek a szigorukból, ám továbbra is jelentős bírságokat fizethetünk, ha nem körültekintően járunk el - írja az adózóna.

Lázárék megoldották: meglepetés pénzek jönnek a gazdáknak

2016. december 01. 11:42
Megkezdte a támogatási előlegek kifizetését a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) a Vidékfejlesztési Programból (VP) finanszírozott agrár-környezetgazdálkodási (akg) és ökológiai gazdálkodási támogatásoknál. Néhány nap alatt 15 milliárd forint kifizetését tervezik.