200 éves a mosonmagyaróvári agrárképzés

2018. október 26. 10:32
A Magyaróvári agrár-felsőoktatás évszázadok óta hozzájárul az agrárium fejlődéséhez.

Tudás nélkül nem lehet sikeres mezőgazdasági tevékenységet folytatni és ez minden korra érvényes – hangsúlyozta Nagy István a Széchenyi István Egyetem Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Karának ünnepélyes tanévnyitóján Mosonmagyaróváron.

 

Az intézmény 200. tanévnyitó ünnepségén Nagy István beszédében kiemelte: az intézmény falai között két évszázadnyi tudás, szakértelem és az agráriumba vetett hit ötvöződik. A jubileumi tanévnyitó egyszerre szól a múltról, a jelenről és a jövőről is- tette hozzá.

egyetem

A 200. tanévnyitó is lezajlott az egyetem falai között

A Mosonmagyaróváron megalapított mezőgazdasági intézmény Európa és talán a világ első olyan agrár-felsőoktatási intézete, amely évszázadok óta, az 1800-as évek elejétől kezdődően működik.

Nagy István hangsúlyozta, az agrárium olyan kihívások előtt áll, amelyekre a résztudományok ismeretével kell választ találni. Az agrárminiszter felhívta a fiatalok figyelmét arra, hogy a mosonmagyaróvári intézményben lehetőség nyílik a kor kihívásaira válaszokat találni. A miniszter szavai szerint az intézménybe felvételt nyert diákok a megújuló agrárképzés zálogai és ők teszik lehetővé azt is, hogy a magyar agrárium eredményes lehessen a 21. században.

agroinform.hu

Kapcsolódó cikkek

Agrárvonalon is erősítünk Pakisztánnal

2016. április 28. 10:28
Több területen is lát együttműködési lehetőséget Nawaz Sharif pakisztáni miniszterelnök, figyelmét elsősorban az agrárgazdálkodási és a vízkészlet-gazdálkodási lehetőségek keltették fel - mondta Magyar Levente gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkár Iszlámábádban folytatott tárgyalásai után.

EFSA-felülvizsgálat az élelmiszerekhez adott glutamátok biztonságos beviteli szintjéről

2017. július 28. 08:33
Az Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság (EFSA) a közelmúltban végzett újraértékelő vizsgálatokat követően meghatározta az élelmiszer-adalékanyagként használt glutaminsavra és a glutamátokra vonatkozó biztonságos beviteli szintet. A hatóság megállapította, hogy a glutaminsavra és glutamátokra vonatkozó becsült étrendi expozíció nem csak a biztonságos szintet haladhatja meg, de az azokat legnagyobb mennyiségekben fogyasztó embercsoportok számára kedvezőtlen egészségügyi hatásokkal is járhat.