2016. április 28.: Legyen a munkával kapcsolatos stressz kezelése közös feladatunk!

2016. április 29. 07:53
A munkával kapcsolatos stressz és a pszichoszociális kockázatok napjainkban elismerten világméretű problémát jelentenek, amely minden országot, szakmát és munkavállalót érint.

A munkavállalók egészségének és jóllétének védelme, valamint a vállalkozások termelékenységének és versenyképességének megőrzése érdekében nemcsak Európában, de világszerte kezelni kell munkahelyi stresszt.

Nemzetközi Munkaügyi Szervezet (ILO)  által tartott Munkahelyi Biztonsági és Egészségvédelmi Világnap alkalmából az EU-OSHA az „Egészséges munkahelyek – Kezeljük a stresszt! ” című 2014–2015-ös kampány során kidolgozott különféle gyakorlati anyagokat kínál felhasználásra, amelyekkel a munkavállalóknak és a munkáltatóknak segít abban, hogy együttműködve megelőzzék a pszichoszociális kockázatok és a munkával kapcsolatos stressz kialakulását.

Tekintse meg a stressz és a pszichoszociális kockázatok kezelését segítő e-útmutatót.

Olvassa el blogbejegyzésünket a munkavégzés közben elhunyt dolgozók emléknapjának idei témájáról: Szigorú jogszabályok, határozott jogérvényesítés, erős szakszervezetek.

forrás: osha.europa.eu

Kapcsolódó cikkek

"A becsöngetés neked szól, a kicsöngetés nekem"

2016. szeptember 02. 08:38
A legtöbb iskolában az óraközi szünet tíz perc, ez alatt kell átérniük a gyerekeknek a másik terembe, WC-re menniük és esetleg beleharapniuk a tízóraijukba. Vajon mi értelme ennek a rohanásnak? Hogyan lehetséges az, hogy már a “betűk birodalmába és a számok országába” való belépéskor megkezdődik a hajsza? Folytatjuk Ligeti György, oktatásszociológus iskolakezdő sorozatát.

Kezdődik a levendulaszüret! Ezekre a helyekre érdemes ellátogatni

2017. június 07. 21:22
Szemet gyönyörködtetőek az év leglilább magyarországi, vidéki eseményei. Kár lenne kihagyni!