2016. április 28.: Legyen a munkával kapcsolatos stressz kezelése közös feladatunk!

2016. április 29. 07:53
A munkával kapcsolatos stressz és a pszichoszociális kockázatok napjainkban elismerten világméretű problémát jelentenek, amely minden országot, szakmát és munkavállalót érint.

A munkavállalók egészségének és jóllétének védelme, valamint a vállalkozások termelékenységének és versenyképességének megőrzése érdekében nemcsak Európában, de világszerte kezelni kell munkahelyi stresszt.

Nemzetközi Munkaügyi Szervezet (ILO)  által tartott Munkahelyi Biztonsági és Egészségvédelmi Világnap alkalmából az EU-OSHA az „Egészséges munkahelyek – Kezeljük a stresszt! ” című 2014–2015-ös kampány során kidolgozott különféle gyakorlati anyagokat kínál felhasználásra, amelyekkel a munkavállalóknak és a munkáltatóknak segít abban, hogy együttműködve megelőzzék a pszichoszociális kockázatok és a munkával kapcsolatos stressz kialakulását.

Tekintse meg a stressz és a pszichoszociális kockázatok kezelését segítő e-útmutatót.

Olvassa el blogbejegyzésünket a munkavégzés közben elhunyt dolgozók emléknapjának idei témájáról: Szigorú jogszabályok, határozott jogérvényesítés, erős szakszervezetek.

forrás: osha.europa.eu

Kapcsolódó cikkek

Lebukott... – Tanuljunk az Ő kárán, okosan!

2016. április 21. 07:41
139 millió forintnyi szállítmányt próbált eltitkolni egy gazdálkodó az EKÁER-ben. – A NAV a társaság EKÁER adatai, valamint áfa-bevallásainak elemzése után 52,5 millió forint értékben foglalta le a cég munkaeszközeit, valamint 4 gépjárművét.

Olcsón dolgoznak, ezért kapósak az illegális vendégmunkások

2016. szeptember 26. 08:40
Több mint 3100 négyzetkilométernyi mezőgazdasági terület maradt műveletlenül tavaly óta Japánban. A parlagon hagyott földek nagysága három évtizede évről évre nő, ahogy kiöregszenek a gazdák. Egyre többen alkalmaznak olcsó, illegális munkaerőt.