216 ezer forint a nettó átlagbér

2018. szeptember 24. 08:55
325 ezer forint az átlagos bruttó bér Magyarországon, ez nettó 216 ezer forintot jelent - mondta Marczinkó Zoltán, a Pénzügyminisztérium (PM) államtitkára.

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) csütörtökön kiadott jelentése szerint júliusban 12,8 százalékkal volt magasabb a bruttó átlagkereset az egy évvel korábbinál, az első hét hónapban 12,1 százalékkal nőttek a bérek. A reálkeresetek júliusban 9,1 százalékkal, január-júliusban 9,4 százalékkal haladták meg a múlt év azonos időszakában regisztrált szintet.

Ennyit kell dolgozni az új iPhone-ért
A Picodi adatelemző csapata górcső alá vette, hogy hány napot kell egy átlagos magyarnak dolgozniaahhoz, hogy megvehesse az új iPhone-t.

A műsorban arról beszéltek, az utóbbi évek jelentős bérnövekedésének alapját az ország jó gazdasági teljesítménye jelenti. A gazdaság teljesítménye 2018 első fél évében 4,6 százalékkal bővült az előző év azonos időszakához viszonyítva – hangzott el.

A helyettes államtitkár szerint a bérnövekedés elérte a 9,1-9,4 százalékot az utóbbi időszakban.

2017-ben bérminimum 15 százalékkal, a garantált bérminimum 20 százalékkal nőtt, idén ez a két szám 8, illetve 12 százalék – fűzte hozzá. A helyettes államtitkár emlékeztetett arra is, 2010-ben a minimálbér 73 ezer forint volt, míg idén eléri a 138 ezer forintot.

piacesprofit.hu

Kapcsolódó cikkek

A munkabért terhelő járulékok jelentik az egyik legjelentősebb közterhet

2017. december 12. 08:55
A hazai és külföldi vállalatokat tömörítő Joint Venture Szövetség (JVSZ) tagsága szerint lassan, de jó irányba változik a befektetési környezet Magyarországon – közölte hétfőn az érdekvédelmi és érdekképviseleti szervezet.

Agyonnyomhatnak bennünket is a hatalmas gabonahegyek

2016. október 24. 08:25
A világban tapasztalható gabonadömping tartósan lenyomja a felvásárlási árakat, de a tejtermelők sem számíthatnak túl sok jóra, hiszen a nyerstej ára – a közelmúltban tapasztalható emelkedés ellenére – aligha fogja újra átlépni a 100 Ft-os lélektani határt - hangzott el a Portfolio és az agrárszektor.hu által rendezett Agrárgazdasági Szakmai Napok kecskeméti állomásán. Válság sújtja a kertészeti ágazatot is, ahol már a betakarításhoz szükséges élőmunkaerő sem áll rendelkezésre.