A folyamatban lévő bírósági eljárás ellenére is eladja az állam a kishantosi földeket

2015. október 30. 10:43
 Jogerős ítéletben érvénytelenítették az egyik új bérlő szerződését, ennek ellenére ugyanúgy szerepel az árverési hirdetményben.
A korábban a Kishantosi Ökológiai Mintagazdasághoz tartozó földeket is árverésre bocsátja az állam, annak ellenére, hogy a területekre vonatkozóan jelenleg is zajlanak bírósági eljárások – közölte a Kishantosi Vidékfejlesztési Központ ügyvezetője.
 

Ács Sándorné emlékeztetett: a Fővárosi Törvényszék jogerős ítéletben nyilvánította érvénytelennek és a jó erkölcsbe ütközőnek a Mezővidék Bt. szerződését egy 28 hektáros terület bérletére vonatkozóan, ennek ellenére, mintha mi sem történt volna, az árverési hirdetményben ez a szerződés 2033. október 31-ig érvényesként van feltüntetve, ami azzal is jár, hogy a betéti társaság a földeladás során is igénybe veheti a bérlőknek járó előnyöket.

 

Forrás:

http://24.hu/kozelet/2015/10/28/a-folyamatban-levo-birosagi-eljaras-ellenere-is-eladja-az-allam-a-kishantosi-foldeket/

Kapcsolódó cikkek

Új korszak a mezőgazdasági hulladékfeldolgozásban

2021. március 26. 07:29
Az új hulladékfeldolgozási technológiák hozzájárulnak ahhoz, hogy hosszú távon is meg tudjuk óvni környezetünket – jelentette ki Nagy István agrárminiszter a Jager Csoport öntözőcső üzemének átadásán, csütörtökön, Nemesvámoson.

Elárulta a szakpolitikus: erre számíthat a magyar mezőgazdaság a következő két évben

2021. január 11. 09:06
Feldman Zsolt, az Agrárminisztérium államtitkára többet között arról beszélt az Agrárszektor 2020 Konferencián, hogy mire számíthat a magyar mezőgazdaság a következő két átmenti év során, és milyen kilátásai lehetnek a magyar gazdáknak a 2023-ban induló új közös agrárpolitika kapcsán.