A gazdák képviselőivel egyeztetett Nagy István

2018. augusztus 22. 08:23
Az ipari alma irreálisan alacsony árának ügyéről egyeztetett Nagy István agrárminiszter a gazdák képviselőivel az Agrárminisztériumban.

A tárgyalás során a felek áttekintették az ipari alma piacára vonatkozó nemzetközi helyzetet és egyetértettek abban, hogy indokolatlan az ipari alma kilogrammonkénti 13 forintos ára, hisz Európában mindenhol magasabbak a termelői felvásárlói árak.

Kép letöltése
 
Fotó: Kovács Zoltán/AM

 

A felek optimistán tekintenek a szerdai tárgyalás elébe, amely során az érintett felvásárló cég döntésképes vezetői tárgyalóasztalhoz ülnek a megyei gazdakör képviselőivel.  A felek reményei szerint megegyezés születhet a felvásárló cég és a termelők között.

Kép letöltése
 
Fotó: Kovács Zoltán/AM

 

Az Agrárminisztérium több évre vonatkozó, a nemzetközi piacokhoz igazodó árképletet tartalmazó szerződés alkalmazásának előírását tervezi a termelők és a felvásárlók között a jövőben. Mindemellett hosszabb távon termelői tulajdonú, ármeghatározó szerepet betöltő feldolgozó üzem létrehozása jelenthet megoldást a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében megtermelt gyümölcsök tisztességes áron történő értékesítésére.

(AM Sajtóiroda)

Kapcsolódó cikkek

Munkaszüneti napok 2019-ben

2018. augusztus 29. 08:33
A 2019. évi munkaszüneti napok körüli munkarendről szóló 6/2018. PM rendelet szerint az ünnepek környékén több napon át nem kell majd dolgozni.

Élelmiszeripari konferenciát rendeznek Debrecenben

2018. augusztus 23. 11:28
2018. szeptember 26-27. között „Innováció és nemzetköziesedés a hazai élelmiszeriparban” címmel kerül sor az egyetemek és kutatóintézetek tudásbázisára épülő speciális innovatív rendszer, a Pharmapolis Innovatív Élelmiszeripari Klaszter nemzetközi konferenciája.