A gemenci erdei iskola feladata természeti értékeink védelme és megőrzése

2016. június 13. 08:07
A gemenci erdő nyújtotta értékeket elődeinktől megtanultuk becsülni, reméljük, hogy a következő generáció is tiszteli és okosan gazdálkodik majd mindezzel a páratlan természeti szépséggel, az itt honos állat és növényvilággal – fogalmazott a Gemenc Erdészeti Erdei Iskola avatásán Zsigó Róbert, Baja és térsége országgyűlési képviselője, élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár (FM).

A gemenci erdészek családi majálisával egyidőben felavatott erdei iskola épületének megnyitásán az államtitkár hangsúlyozta: a gemenci természeti környezet és állatvilág mellett az itt jellemző sokszínű, sokízű gasztronómiai kínálat is olyan védeni, továbbadandó érték, amelyet a gemenci erdészek mindennapi munkája és a megújult, megszépült erdei iskola is biztosít.

Kép letöltése
 
Fotó: Koprivanacz Kristóf

 

A felújított szálláshelyek, a tanterem, a konyha és az étterem megfelelő környezetet biztosít a gemenci erdő szépségeinek megismeréséhez. Az akadálymentesített épület pedig abban segít, hogy senki ne maradjon ki ebből az élményből - fogalmazott Zsigó Róbert.

Kép letöltése
 
Fotó: Koprivanacz Kristóf

 

A 2003 óta működő erdei iskolát a változó igényeknek megfelelően, 160 millió forintból újították fel, mely összegből 110 millió forintot a Földművelésügyi Minisztérium biztosított. Az iskolát teljes körűen akadálymentesítették, emellett olyan szálláshelyeket is kialakítottak, amelyek nem csak erdei iskolás csoportok, hanem a Gemencre érkező családok, egyéni turisták, természetjárók érdekeit is szolgálja.

Forrás: FM

Kapcsolódó cikkek

Legyen szerencsénk! - Bérek kérdése

2017. január 11. 07:57
2017 január 10-én a LIGA Szakszervezetek székházában a Kéményseprők Országos Szakszervezte elnöke sok szerencsét kívánt a szakszervezeteknek és a munkavállalóknak a 2017-es évre. Az eseményen a szakszervezeti konföderációk vezetői hangsúlyozták, várják a kormánytól az állami tulajdonú vállalatok számára az egységes bérajánlást és a napirendre korábban felvett témák megtárgyalását. A munkáltatóktól pedig kétszámjegyű béremelési javaslatokat várnak az ágazati és helyi bértárgyalásokon.
 

Szakmai konferenciák 2016 novemberében

2016. november 14. 08:29
Az ÉFOSZ 2016.októberi hírlevele tartalmazza azokat az ajánlott szakmai rendezvényeket, amelyek az élelmiszeripar vállalkozásaiban dolgozó szakemberek érdeklődésére, figyelmére érdemesek.