A Greenpeace meghekkelte a kishantosi földeladást

2015. december 12. 09:29
" Zöldaktivisták szállták meg Székesfehérváron a kishantosi földárverésnek helyt adó épületet. A házat teletapétázták és hozzáláncolták magukat a bútorokhoz.
Behúzott függönyök és zárt ajtók mögött, egy ablakon belógatott zöldaktivista lábának és megafonjának jelenlétében fejeződött be szerdán Székesfehérváron az a földárverés, ahol a kishantosi biogazdaság egykor bérelt földjeire lehetett licitálni. A Greenpeace azért igyekezett megakadályozni az árverést, mert az érintett földek bérleti joga egyelőre perek tárgya."

"A zöldek első lépésben az árverezés helyszínéül szolgáló terem különböző tereptárgyaihoz láncolták magukat, egyiküket, aki a radiátorhoz rögzítette a derekát, órákig nem tudták eltávolítani.

Ezután az aktivisták felmásztak a Türr István Képző és Kutató Intézet tetejére, ahol az árverések zajlottak, és 25 méteres „FÖLDRABLÁS" feliratot festettek rá biológiailag lebomló festékkel. Az egyik civilt kötélen lógatták le az épület tetejéről; ő a lábával megakadályozta a terem egyik ablakának bezárását és besötétítését, az árverés alatt folyamatosan megafonba mondta a szervezet tiltakozó szövegét."

 

További részletek az alábbi linken tekinthetőek meg:

http://m.nol.hu/belfold/a-greenpeace-meghekkelte-a-kishantosi-foldeladast-1579049

 

Forrás:

http://m.nol.hu/

Kapcsolódó cikkek

Tüntetés Mezőhegyesen: „ A Fidesz csak az erőből ért”

2015. november 25. 10:52
A ménesbirtokért tartott tüntetésen felbukkant Gyurcsány és szinte az egész ellenzék. Mind a város összeomlásától tartanak.
Ellenzéki központnak tűnt Mezőhegyes pár órára vasárnap délután: a tüntetőkhöz - akik szerint a földbirtok feldarabolása a város összeomlásához vezet - eljött Gyurcsány, Szigetvári és Gőgös Zoltán is is. A polgármester szerint a város sorsa nem politikai kérdés, de mivel a kormány nem segít elkerülni a katasztrófát, kénytelen minden felajánlott segítséget elfogadni. 

Döbbenetes: húsz év alatt akkorát fejlődött az agrárium, mint az előző száz évben

2020. február 04. 08:36
Forradalmi változások zajlanak a világ mezőgazdaságban, és az ezredforduló óta eltelt két évtizedben nagyobb fejlődés ment végbe, mint a megelőző száz évben - hangsúlyozza agrarszektor.hu-nak adott interjújában Gyuricza Csaba, a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ (NAIK) főigazgatója. A magyar agráriumnak is át kell vennie a technikai-technológiai innovációkat, hogy helyben járás helyett látványos teljesítmény-növekedést lehessen elérni. A NAIK legfontosabb feladata, hogy a szakpolitikával együtt meghatározza azokat a feladatokat, amelyeket a versenyképesség javítása érdekében végre kell hajtani