A John Deere harapott egyet az európai mezőgéppiacból

2017. június 29. 07:39
Bevásárolt a John Deere, amely ezúttal az olasz Mazzotti önjáró permetezőgépeivel bővítette portfólióját. A cégnév, a konstrukciók felszereltsége és dizájnja marad a régi, a felvásárlás célja a John Deere részéről a további európai piacszerzés volt.

A John Deere megvásárolta az önjáró permetezőgépeket gyártó olasz Mazzotti céget. A ravennai központú, három évtizedes múlttal rendelkező családi vállalkozás az akvizíció után is megtartja nevét, és továbbviszi termékpalettáját, maga mögött tudva az amerikai óriásvállalat háttértámogatását.

 


 

A felvásárlással a John Deere növelni kívánja piaci részesedését Európában a növényvédelmi gépek piacán, amihez a Mazzotti jól felszerelt, modern formatervezésű eszközei komoly segítséget nyújthatnak, hiszen cég számos európai országban forgalmazza termékeit, Olaszországban pedig 85 százalékos részesedéssel bír. Magyarországra 2014-ben érkezett meg az első Mazzotti önjáró permetezőgép, a márka értékesítője a tolnai Agro-Tipp Kft.

agrarszektor.hu

Kapcsolódó cikkek

Újranyit az ország - Ezek a szabályok érvényesek mától

2021. április 07. 08:44
Megjelent a védelmi intézkedések lépcsőzetes feloldásának első fokozatáról szóló jogszabály kedden a Magyar Közlönyben.

Áts Károly, a tokaji „Furmint-ember”

2020. július 07. 09:03
"A szőlőben nőttem fel, apámtól lestem el a fogásokat. Soha nem gondoltam más szakmára, soha nem érdekelt igazán más, csak a szőlő és a bor”- vallja Áts Károly. A tokaji szakembert a napokban választották a tizennegyedik Borászok Borászává, s helyezték el csillagát a többi díjazott mellé a budapesti Bazilika előtti sétányon.