A Közös Agrárpolitika forrásait is a jelenlegi szinten kell megtartani a következő uniós költségvetési időszakban

2018. október 15. 07:52
Az Európai Bizottság alelnökének és költségvetésért felelős biztosának részvételével az Európai Unió 2021-2027-es költségvetéséről rendezett brüsszeli magas szintű konferencián Feldman Zsolt mezőgazdaságért felelős államtitkár hangsúlyozta, hogy a Közös Agrárpolitika forrásait legalább a jelenlegi szinten meg kell tartani a kitűzött célok megvalósításához.

Az európai gazdák a KAP segítségével több, mint 500 millió állampolgárt látnak el kiváló minőségű és biztonságos élelmiszerrel nap, mint nap. „A KAP források csökkentésével végső soron az élelmiszerárak emelkedését, a választék, vagy akár a minőség csökkenését kockáztatjuk” – emelte ki az Agrárminisztérium államtitkára.

Kép letöltése
 
Fotó: AM

 

A források csökkentése mellett az Európai Bizottság az eddiginél több környezet- és klímavédelmi feltételhez kötné a támogatások kifizetését – fogalmazott Feldman Zsolt. „Magyarország egyetért azzal a megközelítéssel, hogy a KAP-nak többet kell tennie a környezet- és klímavédelmi célok megvalósulásáért, azonban ez nincs összhangban a javasolt költségvetéssel. Kevesebből nem lehet többet elérni” – hangsúlyozta az államtitkár. A további környezetvédelmi feltételeknek történő megfelelés nem veszélyeztetheti az európai gazdák jövedelembiztonságát és nem korlátozhatja versenyképességüket. Nem lehet cél, hogy a harmadik országokból importált, esetleg nem fenntartható módon előállított, akár rosszabb minőségű élelmiszerek váltsák fel az Európai Unióban előállított magas minőségű termékeket – hangsúlyozta Feldman Zsolt.

A mezőgazdaságért felelős államtitkár emlékeztetett, hogy Magyarország megfelelő költségvetésű és gazdabarát uniós költségvetés elfogadásában érdekelt, és a kormány az elsők között jelezte, hogy ennek érdekében hajlandó a közös uniós költségvetéshez történő hozzájárulásának emelésére.

kormany.hu

Kapcsolódó cikkek

Partner lehet Szlovénia és Magyarország a magas minőségű és a GMO-mentes élelmiszerek piacán

2016. augusztus 26. 08:23
Magyarország élen jár a GMO-mentes élelmiszerek előállításában, Szlovénia pedig a magas minőségű agrár- és élelmiszeripari termékek előállításában erős, főként e területeken léphetne közös árualappal harmadik piacokra a két ország - mondta a Magyar Nemzeti Kereskedőház (MNKH) vezérigazgatója az MTI-nek, miután részt vett a szlovéniai AGRA nemzetközi vásár megnyitóján.

A 7+1 leggyakoribb tévhit a felmondásokkal kapcsolatban - Munkajogi kisokos a városi legendák eloszlatásához

2016. október 11. 08:06
A napi munka során gyakran találkozunk olyan városi legendákkal, amelyek a felmondások jogszerűségéhez vagy jogellenességéhez kapcsolódnak. Az alábbiakban ezeket vizsgáljuk meg dr. Rátkai Ildikó munkajogi ügyvéd segítségével.
A jogszerű munkáltatói felmondáshoz legalább két írásbeli figyelmeztetés szükséges.