A legjobb MezőgépÉSZek mérték össze tudásukat

2017. január 30. 10:59
A Földművelésügyi Minisztérium jóvoltából a párizsi mezőgazdasági szakkiállításra utazhatnak a MezőgépÉSZek vetélkedő nyertesei. A verseny első helyezettjeinek járó díjat Román István, a tárca agrárszakképzésért felelős helyettes államtitkára adta át.

A három fordulós vetélkedősorozat döntőjében az ország legjobb hat mezőgépész csapata mérte össze tudását, melyet a Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Szövetsége (MEGFOSZ) és az Agro Napló szervezett. A pápai, bajai, karcagi, pétervásárai, jánoshalmai, valamint a hajdúböszörményi mezőgazdasági szakképző iskolákból érkező csapatok tagjai mezőgazdasági gépész, gépésztechnikus és gépjavító szakos diákok.

Az AgrárgépShow-n megrendezett döntőben a diákoknak elméleti és gyakorlati kérdésekben is bizonyítaniuk kellett a mezőgazdasági gépészet területén szerzett tudásukat. A versenyben végül a Széchenyi István Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskola és Kollégium csapata bizonyult a legjobbnak.

Kép letöltése
 
Fotó: Pelsőczy Csaba/FM

A Földművelésügyi Minisztérium kiemelt feladatának tekinti azoknak a rendezvényeknek a támogatását, amelyek a mezőgazdasági szakmákat népszerűsítik a fiatalok körében.

A MezőgépÉSZek vetélkedő, illetve a hozzá hasonló események is azt célt szolgálják, hogy a pályaválasztás előtt állók felismerhessék az agráriumban rejlő lehetőségeket, és azt, hogy tanulmányaik befejezésével hosszú távú megélhetést biztosító végzettséget kapnak a kezükbe.

Kép letöltése
 
Fotó: Pelsőczy Csaba/FM

A MEGFOSZ-szal való együttműködésnek köszönhetően évről-évre egyre magasabb a szakterületre felvett diákok száma.

kormany.hu

Kapcsolódó cikkek

Órabéres dolgozó végkielégítésének meghatározása

2017. május 08. 08:23
Órabéres dolgozó esetében hogyan kell meghatározni a végkielégítés havi távolléti díját? Átlagos havi 20 napi távolléti díj jár ilyen esetben? Olvasói kérdésre dr. Hajdu-Dudás Mária munkajogász ügyvéd válaszolt.

Hamarabb örülhet a munkáltató

2018. július 10. 07:52
ŐSSZEL KERÜLHET NAPIRENDRE A SZOCIÁLIS HOZZÁJÁRULÁSI ADÓ CSÖKKENTÉSÉNEK ÁTÜTEMEZÉSE