A LIGA Szakszervezetek 12 pontos javaslatot juttatott el a parlamenti pártoknak

2018. március 07. 07:48
Azt várják, hogy a pártok szakpolitikai programjaik kialakításánál vegyék figyelembe a munkavállalói szempontokat

A LIGA Szakszervezetek 12 pontos javaslatot juttatott el a parlamenti pártoknak, hogy szakpolitikai programjaik kialakításánál a munkavállalói szempontokat is figyelembe vegyék.

Doszpolyné Mészáros Melinda, a LIGA Szakszervezetek elnöke kedden az MTI-vel közölte, javasolják egyebek mellett a társadalmi egyenlőtlenségek csökkentését, a közoktatás és szakképzés szerepének növelését, a nyugdíjrendszer rugalmassá tételét, a munkaerőpiac és a munkanélküli ellátórendszer fejlesztését, a szolidaritáson alapuló adórendszer létrehozását és bérfelzárkóztatást, az érdekegyeztetés intézményeinek fejlesztését és a sztrájkjog korlátozásainak megszüntetését.

Ezeken túl politikai konszenzus kialakítását sürgeti a LIGA a magyar gazdaság hosszú távú fejlesztési irányairól.

hportal.hu

Kapcsolódó cikkek

Eredetigazolás nélküli tűzifát zárolt a NÉBIH

2017. március 09. 08:22
Tűzifa szállítókat ellenőriztek a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) ellenőrei a Dombóvári Rendőrkapitányság munkatársaival közösen február második felében. Az akció során többek között 25 köbméter eredetigazolás nélküli tűzifát zároltak a szakemberek. Az ellenőrzések tapasztalatai alapján a NÉBIH ismételten felhívja a lakosság figyelmét, hogy legyenek körültekintőek tűzifa vásárlásakor!

Fegyelmezett munkavállalók - A munkáltató fegyelmezési lehetőségei

2016. december 15. 11:08
Előfordul, hogy a munkavállaló késik, vagy hosszú évek kifogástalan magatartása után egyszer ittasan megy dolgozni. Mit tehet a munkáltató? Milyen következményekre számíthat a szabályszegő munkavállaló? Mi a különbség a figyelmeztetés és a fegyelmi büntetés között? Mikor alkalmazhatóak?