A magyar gazdákat és a magyar kenyeret is ünnepeljük

2016. augusztus 22. 07:59
El kell ismernünk és meg kell becsülnünk azt, hogy több mint 1000 éve a magyar földművesek teszik le az asztalra minden magyar kenyerét és tartják fenn munkájukkal, értékrendjükkel a magyar nemzetet - mondta Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter Kunszentmártonban, a Magyarok Kenyere ünnepségen.

A tárcavezető kiemelte, az európai országok közösségén belül azok a nemzetek maradnak meg és lesznek sikeresek a harmadik évezredben, amelyek megtalálják az állam erős tartópilléreit. Fazekas Sándor szerint sorfordító idők előtt állunk, másfél hónap múlva nemzeti létkérdésünkről szavazunk. Szavazzunk az 1000 éves keresztény Magyarország mellett, a betelepítés ellen - hangsúlyozta a földművelésügyi tárca vezetője.

Kép letöltése
 
Fotó: Francz Ilona/FM

 

Fazekas Sándor elmondta, idén is jó lett a búzatermés. A magyar gazdák közel egymillió hektárról takarították be az őszi búzát. A termés mennyisége meghaladta az 5,2 millió tonnát, ezzel elérte a 2015-ös magas szintet. Kiemelkedő volt a búza hozama, 5,4 tonna/hektáros hozamra korábban még nem volt példa. Jász-Nagykun-Szolnok megyében 4,7 tonnát takarítottak be hektáronként.

Kép letöltése
 
Fotó: Francz Ilona/FM

 

A Magyarok Kenyere program olyan jótékonysági kezdeményezés, amely összefogja az anyaországi és a határon túli magyarokat. A Kárpát-medence magyarlakta részeiről összegyűjtött búzából készült lisztet és kenyeret gyerekek kapják meg.

Kép letöltése
 
Fotó: Francz Ilona/FM

 

A földművelésügyi miniszter köszönetet mondott a nagylelkű adományozóknak, a gazdáknak, hogy az összefogásnak köszönhetően bőséggel jut kenyér minden gyereknek a Kárpát-medencében.

Forrás: FM

Kapcsolódó cikkek

Kell-e félni a munkaidőkerettől?

2018. február 27. 11:55
A munkaidőkeret a rugalmas munkaidőszervezés közismert eszköze. Ha valami rugalmasságot és költségmegtakarítást jelenthet a munkáltatónak, az könnyen gyanússá válik a munkavállaló számára. Munkavállalói szempontból tekintjük át, mit jelent a munkaidőkeretben történő foglalkoztatás, milyen következményekkel kell számolnia, és milyen garanciákra számíthat – írja az ado.hu.

A NAV adataiból számítják az átlagbért

2018. október 04. 09:02
A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) havonta, a bruttó és nettó átlagkereset közlésével mutatja be a keresetek alakulását. Kereseti viszonyokat több mutatóval, többek között medián és átlag alapján is lehet jellemezni, ugyanakkor két különböző statisztikai mérőszám szembeállítása statisztikailag nem helyes, egyik mutató sem jobb a másiknál, mást mutatnak, egymást kiegészítik.