A magyar mezőgazdasági tapasztalatokra és szaktudásra van igény Ghánában

2018. június 21. 07:59
Magyarország évszázados mezőgazdasági hagyománnyal és szaktudással, kutatási és innovációs sikerekkel rendelkezik, tapasztalatait kész megosztani az erre nyitott afrikai országokkal - fogalmazott Farkas Sándor, az Agrárminisztérium miniszterhelyettese, a Kennedy Osei ghánai mezőgazdasági és élelmezésügyi miniszterhelyettessel folytatott megbeszélésen.

A kétoldalú tanácskozáson a tárgyaló felek a magyar és a ghánai mezőgazdaságot érintő együttműködés lehetőségeiről egyeztettek.

Kép letöltése
 
Fotó: Pelsőczy Csaba/AM

 

Farkas Sándor hangsúlyozta: Magyarország különleges partnerként tekint Ghánára, ahol már jelenleg is vannak magyar gazdasági szereplők, remény szerint számuk növekedését az agrárdiplomácia is segíteni fogja. A miniszterhelyettes emlékeztetett a 2017 ősze óta működő ghánai-magyar mintafarm példájára, amely sikere után jelenleg Magyarország új projekteken is dolgozik. A vetőmagtermesztés mellett magyar állatfajtákat – sertést, baromfit - is meg szeretnénk honosítani. Az ilyen mintafarmok kiváló lehetőséget biztosítanak a magyar termékek, és innovációk bemutatására, illetve a ghánai piacra való belépés előszobáját is jelenthetik.

Magyarország kész megosztani feldolgozóipari szaktudását, és erre Ghána is nyitott, az afrikai ország örömmel venné közös mezőgazdasági vállalkozások megjelenését és tevékenységét.

Kép letöltése
 
Fotó: Pelsőczy Csaba/AM

 

A két ország miniszterhelyettese szót ejtett az Agrárminisztérium-FAO ösztöndíjprogramról és a magyar és ghánai kutatóintézetek közötti együttműködésről is. Ezt Dr. Gyuricza Csaba, a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ és ghánai partnerintézménye nevében annak képviselője együttműködési szándéknyilatkozat aláírásával erősítette meg.

(AM Sajtóiroda)

 

Kapcsolódó cikkek

A rengeteg támogatással sem javult az agrárium termelékenysége

2017. február 13. 08:15
A magyar gazdaság versenyképességének javítása elképzelhetetlen az agrárium nélkül – jelentette ki Lázár János szombaton Hódmezővásárhelyen.

Tanulmány: Az új Munka Törvénykönyve munkavállalói szemmel

2015. április 07. 22:52
„A MÉDOSZ kapacitásbővítése a konvergencia régiókban” c.,
TÁMOP-2.5.3.A-13/1-2013-0045 sz. projekt keretében tanulmány készült, amelynek címe:
 
Az új Munka Törvénykönyve munkavállalói szemmel
 
Készítette:
Vasi Nóvum Bt.
Készült: 2014. november hó