A magyaróvári agrár-felsőoktatás évszázadok óta hozzájárul az agrárium fejlődéséhez

2018. október 26. 10:25
Tudás nélkül nem lehet sikeres mezőgazdasági tevékenységet folytatni és ez minden korra érvényes - hangsúlyozta Nagy István a Széchenyi István Egyetem Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Karának ünnepélyes tanévnyitóján Mosonmagyaróváron.

Az intézmény 200. tanévnyitó ünnepségén Nagy István beszédében kiemelte: az intézmény falai között két évszázadnyi tudás, szakértelem és  az agráriumba vetett hit ötvöződik. A jubileumi tanévnyitó egyszerre szól a múltról, a jelenről és a jövőről is - tette hozzá.

Kép letöltése
 
Fotó: Kovács Zoltán/AM

 

A Mosonmagyaróváron megalapított mezőgazdasági intézmény Európa és talán a világ  első olyan agrár-felsőoktatási intézete, amely évszázadok óta, az 1800-as évek elejétől kezdődően működik.

Kép letöltése
 
Fotó: Kovács Zoltán/AM

 

Nagy István hangsúlyozta, az agrárium olyan kihívások előtt áll, amelyekre a résztudományok ismeretével kell választ találni. Az agrárminiszter felhívta a fiatalok figyelmét arra, hogy a mosonmagyaróvári intézményben lehetőség nyílik a kor kihívásaira válaszokat találni. A miniszter szavai szerint az intézménybe felvételt nyert diákok a megújuló agrárképzés zálogai és ők teszik lehetővé azt is, hogy a magyar agrárium eredményes lehessen a 21. században.

(AM Sajtóiroda)

 

Kapcsolódó cikkek

Japán az unión kívül a magyar élelmiszerexport legfőbb célországa

2017. június 20. 08:51
Japán - az unión kívül - a magyar élelmiszerexport legfőbb célországa, ezért is lett az idei Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár (OMÉK) díszvendége - jelentette be a földművelésügyi miniszter budapesti sajtótájékoztatóján.

Sütőipar az internetes médiában

2017. január 27. 09:03
Nem csitul a közvélemény érdeklődése szakmánk iránt. Ennek számos oka van, a Magyar Élelmiszerkönyv változásai, a kézműves kontra többi szaktárs pengeváltásai, vagy az alapvető élelmiszerekből kifelejtett kenyér és a belengetett áremelés összefüggései mind lehetőség a média számára a kenyérgyártással kapcsolatos vélekedések bemutatására. Az alábbiakban a présház hírportál két interjúja érdemes a szakmai figyelemre.