A munkabért terhelő járulékok jelentik az egyik legjelentősebb közterhet

2017. december 12. 08:55
A hazai és külföldi vállalatokat tömörítő Joint Venture Szövetség (JVSZ) tagsága szerint lassan, de jó irányba változik a befektetési környezet Magyarországon – közölte hétfőn az érdekvédelmi és érdekképviseleti szervezet.

A következő év legnagyobb kihívásaként egyértelműen a megfelelően képzett munkaerő megszerzését, illetve a kompetens munkavállalók megtartását érzékelik a vállalkozások, ugyanakkor biztató, hogy az elmúlt évek adópolitikai változásait alapvetően pozitívként érzékelik a vállalatvezetők – írja közleményében a JVSZ.

járulékcsökkentési program dacára a válaszadók 69,8 százaléka szerint

továbbra is a munkabért terhelő járulékok jelentik az egyik legjelentősebb adóterhet,

és 87,3 százalékuk kimagaslóan magasnak tartja az áfát.

A JVSZ tagvállalatainak elenyésző része, 4,6 százalék ítéli rossznak saját helyzetét, illetve számít további romlásra a következő évben. A válaszadók fele határozott javulást vár, valamivel kevesebben nem számítanak érdemi változásokra 2018-ban, a cégek 86 százaléka tervez bérfejlesztést – tájékoztatott a JVSZ.

 

www.vg.hu

Kapcsolódó cikkek

A mezőgazdasági kutatások és innováció kihívásairól vitáztak az EU agrárminiszterei

2016. november 17. 08:13
Szélesebb és egységesebb tagországi részvétel kell ahhoz, hogy az EU orvosolhassa a környezeti, gazdasági és szociális területen meglévő kihívásokat – közölte Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter a brüsszeli Mezőgazdasági és Halászati Tanács 2016. november 14-15-én tartott ülésén, ahol a 2018-2020 közötti, 80 milliárd eurós költségvetéssel gazdálkodó HORIZON 2020 keretprogramról vitáztak a tárcavezetők.

Munkaviszony: így lehet határozatlan idejűből határozott, és fordítva

2018. május 02. 08:52
Határozott idejű munkaszerződést hogyan lehet határozatlanra módosítani, ha azt mindkét fél támogatja? A határozatlan időre szóló munkaviszonyt át lehet-e alakítani szerződésmódosítással határozott idejűvé? – kérdezték olvasóink. Dr. Hajdu-Dudás Mária és dr. Kéri Ádám munkajogi ügyvéd szakértőink válaszoltak.