A munkaügyi felügyelet megerősítéséről és a feketemunka elleni fellépésről egyeztettek

2016. december 14. 08:59
A jogszerű és biztonságos foglalkoztatásról egyeztettek a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) és a Nemzetközi Munkaügyi Szervezet (ILO) Budapesti Regionális Irodájának közös tripartit szemináriumán Budapesten - közölte az NGM kedden a kormány.hu honlapon.

A szaktárca tájékoztatása szerint a rendezvényen Cseresnyés Péter munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkár elmondta, hogy uniós szinten is erősíteni kell a munkaügyi felügyeletek és a szociális biztonsági hatóságok együttműködését, hiszen a be nem jelentett munkavégzés elleni küzdelem közös érdek.

Cseresnyés Péter arra hívta fel a figyelmet, hogy a gazdasági környezet megváltozott, az innováción alapuló új üzleti modellek jelentős mértékben hozzájárulnak a munkaerő-piaci változásokhoz. A digitális készségek megszerzése és folyamatos fejlesztése a munkaerőpiacra lépés és a munkahelyek megőrzésének egyik előfeltétele lett.

A szeminárium kiemelt témái között szerepelt a jogszerű foglalkoztatás, a be nem jelentett munkavégzéssel foglalkozó európai platform, továbbá az unió munkavédelmi ügynökségének minden korcsoportot célzó “Egészséges munkahelyek” kampányának bemutatása.

hrportal.hu

Kapcsolódó cikkek

Ezért érdemes minőségrendszerhez csatlakozni a fiatal gazdáknak!

2017. április 10. 07:49
A fiatal mezőgazdasági termelők induló támogatása intézkedésben a minőségrendszerhez történő csatlakozás plusz pontokat ér. Nem mindegy azonban, hogy mely minőségrendszerhez csatlakozik valaki.

Látniuk kell a gazdáknak, hogy hol tart a világ és mennyit spórolhatnak

2018. március 06. 07:52
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamarának (NAK) kulcsszerepe van abban, hogy a precíziós gazdálkodással kapcsolatban meglévő, létrejövő tudást összegyűjtse, szintetizálja – és azt megossza az érintettekkel. Interjú Győrffy Balázs NAK-elnökkel.