A tanyákon élőkért módosítottak

2017. november 10. 09:39
A tanyás térségekben élőket érintő ügyfélbarát módosításcsomagról döntött a Miniszterelnökség, melynek köszönhetően a tanyán élők még nagyobb arányban részesülhetnek a Vidékfejlesztési Program tanyafejlesztési forrásából.

A Vidékfejlesztési Program keretében jelenleg is pályázható az a több mint 8 milliárd forint keretösszegű felhívás, amely azon tanyák infrastrukturális ellátottságának fejlesztését kívánja előmozdítani, amelyek villamos energia, illetve vízellátási rendszere, vagy szennyvíz kezelése nem a mai kornak megfelelő.  A felhívás keretében a tanyán élő természetes személyek maximum 6,2 millió forint, míg az önkormányzatok legfeljebb 50 millió forint támogatást nyerhetnek el.

Annak érdekében, hogy a természetes személyek, a tanyai lakosok is könnyebben és kevesebb önrésszel megvalósíthassák beruházásaikat, a Miniszterelnökség a támogatási intenzitás, valamint az elszámolható költségek és hiánypótoltatható dokumentumok bővítését is érintő ügyfélbarát módosításról döntött. Így többek között a jelenlegi 50-65 százalékról 95 százalékra növekedett a támogatásintenzitás, járási besorolástól függetlenül.

A Miniszterelnökség felhívja a figyelmet, hogy a vidéken élők életminőségének, életkörülményeinek javításához hozzájáruló beruházások sikeres megvalósulása érdekében fontos, hogy az érintettek részletesen tájékozódjanak a pályázati követelményekről.

A módosított pályázati felhívás a www.palyazat.gov.hu oldalon elérhető.

Forrás: Miniszterelnökség

Kapcsolódó cikkek

Az élelmiszerlánc szereplői közötti igazságosabb haszonelosztás érdekében tanácskoztak szakértők

2016. szeptember 20. 07:57
Magyarország további uniós eszközök mellett az élelmiszerlánc szereplői között igazságosabb haszonelosztást szorgalmazott Brüsszelben a tejpiaci válsághelyzet stabilizálása érdekében. Az uniós tagállamok magas szintű képviselői és a mezőgazdasági piacokkal foglalkozó szakértői csoport szeptember 16-án tartott együttes ülésén Feldman Zsolt agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkár kiemelte, hazánk elsők között vezette be a tisztességtelen forgalmazói magatartás tilalmáról szóló törvényt, amely hozzájárult az üzleti környezet javításához.

Munkaviszony: így lehet határozatlan idejűből határozott, és fordítva

2018. május 02. 08:52
Határozott idejű munkaszerződést hogyan lehet határozatlanra módosítani, ha azt mindkét fél támogatja? A határozatlan időre szóló munkaviszonyt át lehet-e alakítani szerződésmódosítással határozott idejűvé? – kérdezték olvasóink. Dr. Hajdu-Dudás Mária és dr. Kéri Ádám munkajogi ügyvéd szakértőink válaszoltak.