Agrár Széchenyi Kártya: támogatás a sertés- és a tejtermelőknek

2016. október 20. 08:20
Az Agrár Széchenyi Kártyán keresztül a tejhasznú tehén-, illetve sertéstartással foglalkozó kis- és középvállalkozásoknak is kiterjesztette a kamat- és költségmentes hitelt a Földművelésügyi Minisztérium (FM). A kedvezményt a december 31-ig benyújtott hiteligényléseknél lehet igénybe venni

A jégkárt és fagykárt szenvedett agrárvállalkozások után a tárca a kedvezőtlen piaci helyzetben lévő tej- és sertéságazatokra is kiterjesztette az Agrár Széchenyi Kártyához kapcsolódó teljes támogatás igénybevételének lehetőségét – közölte a KAVOSZ Zrt. Az állam az érintett agrárvállalkozásoknak a 2016. december 31-ig benyújtott hiteligénylések alapján megkötött, maximum 1 éves futamidejű szerződésekhez ad 100 százalékos kamat-, kezelési költség- és kezességi díjtámogatást. A gazdák nulla költségű finanszírozása az egyéb költségek - például regisztrációs díj, bírálati díj, értékbecslés - együttes összegével megegyező támogatással válik lehetővé.

A KAVOSZ tájékoztatása szerint a támogatás állategységenként legfeljebb 500 000 forint, összesen legfeljebb 50 millió forint összegű hitelszerződéshez vehető igénybe. A hitelt azok a tejhasznú tehén, illetve sertéstartással foglalkozó vállalkozók is igényelhetik, amelyek már rendelkeznek Széchenyi Kártya, vagy Agrár Széchenyi Kártya folyószámlahitellel, és vállalják, hogy a korábbi tartozásukat az újonnan igényelt keretből kiegyenlítik.

agrarszektor.hu

Kapcsolódó cikkek

A vidékfejlesztési programok ellenére is stagnál a hazai élelmiszeripar

2016. augusztus 23. 08:36
Bár a jogalkotók mind a vidékfejlesztési programmal, mind a sertéshús forgalmi adójának csökkentésével az élelmiszeripar fellendítésén dolgoztak, úgy tűnik igazi áttörés még nem született. Árbevétel és alkalmazotti létszám tekintetében is stagnálás jeleit mutatja az ágazat.

Kitüntetések és pályázathirdetés a Föld napján

2018. május 02. 08:51
1970 óta ünnepli a világ a Föld napját minden évben április 22-én; immár 175 országban, köztük 28 éve Magyarországon is- fogalmazott dr. Rácz András a Föld Napja idei rendezvényén pénteken, Budapesten.