Agrárminisztérium: Meg kell állítani a gazdatársadalom elöregedését

2018. augusztus 28. 08:17
Kis Miklós Zsolt megjegyezte, hogy Európa más országaihoz hasonlóan Magyarországon is 65 év feletti a gazdák harmada

Az uniós agrárpolitika eszközeivel és tagállami intézkedésekkel is meg kell állítani a gazdatársadalom elöregedését - mondta az Agrárminisztérium vidékfejlesztésért felelős államtitkára az M1 aktuális csatorna hétfő reggeli műsorában. 

Kis Miklós Zsolt megjegyezte, hogy Európa más országaihoz hasonlóan Magyarországon is 65 év feletti a gazdák harmada. Hozzátette, hogy nyugaton a családi vállalkozások generációról generációra öröklődnek, Magyarországon azonban sok gazda családból hozott tapasztalatok nélkül indít vállalkozást, ezért őket nem csak anyagi eszközökkel, hanem tanácsadással és képzésekkel is támogatni kell.

Az államtitkár hangsúlyozta, hogy a támogatásokkal a mezőgazdasági vállalkozások jövedelmezőségét kell javítani, hiszen - mint fogalmazott - az utánpótlás biztosításának a legjobb útja az, ha a fiatalok kiszámítható megélhetési lehetőséget látnak az ágazatban.

magyarhirlap.hu

Kapcsolódó cikkek

Mivel lehetne trendivé, ne adj' isten szexivé tenni az üzemi tanács intézményrendszerét?

2018. április 06. 07:37
Tényleg. Mivel is? Hát a nevet ugye buktuk, mert törvény rendezi, és általában valamilyen kellemetlen asszociációval társul. Akkor viszont nem sok más maradt: a tartalommal kell villantani! De persze előtte jó lenne tisztázni, mi haszna van az ÜT-nek?

Számolt az AKI: milliárdokba kerülne az öntözés

2018. május 16. 13:48
180 oldalas tanulmányt készített az Agrárgazdasági Kutató Intézet az öntözés fejlesztéséről. A kutatók a növények vízigényét, a talajadottságokat és a vízkészleteket vették számba, majd számszerűsítették, hogy az elméletileg öntözésbe vonható területen mennyibe kerülne a beruházás, ha megvalósulna. Hatalmas számok jöttek ki.