AGROmashEXPO 2023: Beszélgetés Kalmár Tiborral a Väderstad Magyarország Kft. igazgatójával (videó)

2023. január 27. 18:55
Kalmár Tiborral a Väderstad Magyarország Kft igazgatójával, valamint Kovács Gábor területi képviselővel beszélgetett Mátrai Zoltán az Agrotrend Csoport ügyvezető igazgatója, az AGROmashEXPO-n.
AGROmashEXPO 2023: Beszélgetés Kalmár Tiborral a Väderstad Magyarország Kft. igazgatójával (videó)

Kapcsolódó cikkek

A MATE oktatói és diákjai aktívan vállalnak szerepet a magyarországi vidékfejlesztésben

2023. július 03. 11:59
Idén 10 éve, hogy a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem és jogelőd intézményének tanárai és hallgatói műhelygyakorlatok keretében, közösen dolgoznak ki fenntartható vidékfejlesztési terveket a főként aprófalvas, hátrányos helyzetű régiók számára. A projektek az elmaradott térségek térségi kezdeményezéséhez, LEADER (Közösségi kezdeményezés a vidék gazdasági fejlesztése érdekében) programhoz vagy natúrpark alapításhoz kapcsolódnak szerte az országban.

Klímaváltozás és karbonlábnyom

2023. március 16. 12:53
Mind a klímaváltozást fokozó anyagok mennyiségi csökkentésének igénye, mind pedig a klímaváltozás hatása miatt kénytelenek leszünk már középtávon is elmozdulni a ma használatos takarmányozási rendszerektől. A ma és a jövő dinamikus kihívásaira csak a takarmányok és a takarmányozási stratégiák folyamatos optimalizálásával válaszolhatunk.
Ez újabb takarmánynövények bevezetésével, a keveréktakarmányokban használt összetevők arányának megváltoztatásával, és különösen a melléktermékek nagyobb arányú felhasználásával járhat – mondta el az Állattenyésztésnek dr. Halas Veronika, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem tanszékvezető egyetemi docense.