AKG-s pályázatok eredményhirdetése

2016. április 20. 07:38
Megkezdődött a támogatói okiratok és értesítések kiküldése azon ügyfelek számára, akik a Vidékfejlesztési Program keretében megjelent agrár-környezetgazdálkodást, valamint ökológiai gazdálkodást támogató pályázatokra nyújtották be kérelmüket.

A Miniszterelnökség a Vidékfejlesztési Program brüsszeli elfogadását követően alig másfél hónappal, 2015. október 7-én jelentette meg az első pályázati felhívásokat, az agrár-környezetgazdálkodási kifizetés (AKG) és az ökológiai gazdálkodás támogatásáról. A 158,6 milliárd és az 51,5 milliárd forint keretösszegű felhívásokra 2015. december 31-ig lehetett benyújtani a támogatási igényeket. A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) a támogatási kérelmek feldolgozását folyamatosan végzi és a rendelkezésre álló adatokat a döntés meghozatala érdekében továbbítja a Miniszterelnökség Agrár-vidékfejlesztésért Felelős Államtitkárságának.

Az ökológiai gazdálkodást támogató felhívás keretösszege – amely a korábbi időszakhoz képest jelentősen növekedett – a beérkezett kérelmek alapján elegendőnek mutatkozik a beadott támogatások finanszírozására. Az AKG esetében azonban a támogatási keretösszegre több mint kétszeres túligénylés mutatkozott.

Az Irányító Hatóság a kormány célkitűzéseit figyelembe véve megkezdte a támogatói okiratok, valamint az értesítések megküldését az ügyfelek számára. Ennek eredményeképpen a pályázók a következő napokban folyamatosan kapják meg a döntésről szóló dokumentumokat.

Forrás: promenad.hu 

Kapcsolódó cikkek

Elmélyül az agráripari együttműködés Vietnammal

2017. szeptember 27. 08:06
Élénk érdeklődés mutatkozik vietnámi részről a magyar mezőgazdasági gépgyártás iránt, miközben erősödő együttműködés várható a baromfi-tartás és az élelmiszerbiztonság területén, jelentette ki Dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter Hanoiban Nguyen Xuan Cuong-al, Vietnam agrárminiszterével folytatott megbeszélése után.

Magas külföldi ár ide, alacsony hazai oda: itthon kell tartani a magyar tejet

2016. október 05. 08:16
Mindent meg kell tenni azért, hogy a termelők ne vigyék külföldre a magyar tejet, mert tejhiány alakulhat ki itthon. Elérendő cél, hogy az UHT és a hosszan eltartható tej áfája is 5 százalékra csökkenjen.