Aláírták a mezőgazdasági KSZ-t

2013. december 13. 08:58
Aláírásra került a Mezőgazdasági Ágazati Kollektív Szerződés
Aláírták a mezőgazdasági KSZ-t

Több tárgyalási fordulót követően, a Mezőgazdasági Ágazati Párbeszéd Bizottság keretében december 12-én aláírásra került a több munkáltatóra kiterjedő mezőgazdasági kollektív szerződés.

A szerződést - néhány további módosítás után - Horváth Gábor, a MOSZ főtitkára és Asztalos Sándor a MÉDOSZ elnöke látta el kézjegyével.

Kapcsolódó cikkek

Magyarország a hat legnagyobb között

2016. október 24. 08:26
A magyar vetőmag-ágazat teljesítménye, a magyar export a világ vetőmag-kereskedelmének több mint 10 százalékát adja. Magyarországon az előző évinél 10 százalékkal kisebb területen, 101 457 hektáron 250 640 tonna vetőmagot termeltek. A megtermelt mennyiség az előző évi szinthez hasonló maradt. A magyar export az elmúlt három évben 10 százalék feletti részarányt képviselt a világ vetőmag-kereskedelmében – közölte Budapest.

A keresztapák korát és utódlási harcaikat éljük

2018. május 08. 08:24
A családi vállalkozásokban erős érzelmek fűzik a céghez a családot, illetve a családtagokat egymáshoz, ami akadálya az utódlás kezelésének. Jellemző, hogy a családi vállalkozások elkezdik az utódlást, de nem csinálják végig. Harc nélkül nem adják oda utódaiknak a „Keresztapák”, amit harccal szereztek meg, ezért utódlási harcaikat élik a családi vállalkozások. A családi cégekben az elődök és az utódok konfliktusairól, a kultúraváltás időszakának jelenségeiről, és ezen belül a HR szerepéről beszélgettünk a Budapesti Gazdasági Egyetem LAB Családi Vállalkozás Kutatási Program kutatóival.