Állami földeladások: Simicskáék és mások is perre mehetnek

2015. október 16. 13:48
"Perekhez vezethetnek az állami földeladások, ha az új tulajdonosok a ma hatályos földhaszonbérleti szerződések módosításával piaci haszonbérleti díjakat követelnek majd az állami területeket jelenleg is bérlő, de a tényleges piaci díjaknál sokszor kevesebbet fizető társas vállalkozásoktól. 

Mivel a liciteken nyertes új tulajdonosok a piaci áraknál drágábban juthatnak állami földekhez, egyes jogértelmezések szerint ez olyan jelentős változásnak minősülhet, hogy joggal tarthatnak igényt piaci bérleti díjakra is. Az ügyek bíróságokon köthetnek ki, ha az egyoldalú díjnövelést és szerződésmódosítást a bérlő cégek nem fogadják el. A várható jogviták érinthetik Simicska Lajos, Csányi Sándor és Leisztinger Tamás nagyvállalkozók egyes agrárcégeit is, amelyek jelentős állami területeket bérelnek."

 

További részletek az alábbi linken olvashatóak:

http://www.agrarszektor.hu/foldpiac/allami_foldeladasok_simicskaek_es_masok_is_perre_mehetnek.5335.html

 

Forrás:

http://www.agrarszektor.hu/

Kapcsolódó cikkek

Növelni kell az agrárium hatékonyságát

2020. január 29. 10:26
Több mint 200 megkeresés és 8,5 milliárd forint értékű igénylés érkezett a Takarékbank kedvezményes gépfinanszírozási konstrukciójára, amelyet az AGROmashEXPO-ra, az agrárszakmai kiállításra dolgoztak ki - közölte a Takarékbank.

Ütésálló a magyar mezőgazdaság

2020. augusztus 19. 08:13
Ütésállónak nevezte a magyar mezőgazdaságot az agrárminiszter kedden Debrecenben, a 29. Farmer Expo megnyitóján.