Ausztráliai sivatagokban őshonos állatokat találtak Jákon

2022. június 24. 08:34
Újabb két agámát találtak Jákon, ezzel összesen már három egzotikus állatot gyűjtöttek be a Vas megyei kistelepülésen.
Ausztráliai sivatagokban őshonos állatokat találtak Jákon

Újabb két agámát találtak Jákon, ezzel összesen már három egzotikus állatot gyűjtöttek be a Vas megyei kistelepülésen.

Az Állatvédők Vasi Egyesülete a Facebook-oldalán egy képet is mellékelt az agámákról. Mint írták, keresik a felelőtlen állattartót vagy szaporítót, aki kiengedte vagy ahonnan elszöktek a hüllők.

Nem sokkal később kommentben azt közölték, mindhárom agáma ki volt hűlve és száradva a megtalálásuk idején. A legutóbb talált két állatot szétválasztották, mert agresszívan bántak egymással, de a világosabb egyed minden orvosi kezelés és ápolás ellenére elpusztult.

A jáki lakosokat egyúttal kérték, hogy figyeljenek, hiszen előfordulhat, hogy további állatok is szabadon kóborolnak. Ha azokat nem sikerül megfogni időben, meghalhatnak. Nem bántanak senkit, nem kell félni tőlük, hívták fel rá a figyelmet.

A most befogott másik példány két hét után örökbe fogadható lesz, tették hozzá.

https://sokszinuvidek.24.hu/mozaik/2022/06/24/talalt-agamak-jak-vas-megye/

 

Kapcsolódó cikkek

Újraindítási Gyorskölcsön - erdőgazdálkodók javára is

2021. március 03. 09:06
Nemzeti Agrárgazdasági Kamara kezdeményezi a kormányzatnál, hogy a pandémiás korlátozások miatt nehéz helyzetbe került beszállítók, továbbá az erdőgazdálkodók is részt vehessenek a Kamatmentes Újraindítási Gyorskölcsön Hitelprogramban.

Erdészeti pályázatok módosultak – frissítve

2022. február 18. 09:53
Az erdőgazdálkodáshoz kapcsolódó pályázható támogatások közül az elmúlt napokban több (eddig hét) jogcímnél változások történtek. A legfontosabb: újra lesz lehetőség támogatási kérelmek benyújtására 2022. december 31-ig.