Az agrárium jövőjének otthona

2018. október 26. 10:34
A magyaróvári agrár-felsőoktatás évszázadok óta hozzájárul a mezőgazdaság fejlődéséhez.

Tudás nélkül nem lehet sikeres mezőgazdasági tevékenységet folytatni és ez minden korra érvényes - hangsúlyozta Nagy István a Széchenyi István Egyetem Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Karának ünnepélyes tanévnyitóján Mosonmagyaróváron.


Nagy István: A jubileumi tanévnyitó egyszerre szól a múltról, a jelenről és a jövőről is - fotó: Kovács Zoltán (AM)

Az intézmény 200. tanévnyitó ünnepségén az agrárminiszter beszédében kiemelte: az intézmény falai között 2 évszázadnyi tudás, szakértelem és az agráriumba vetett hit ötvöződik - tette hozzá.

A Mosonmagyaróváron megalapított mezőgazdasági intézmény Európa és talán a világ első olyan agrár-felsőoktatási intézete, amely évszázadok óta, az 1800-as évek elejétől kezdődően működik

A tárcavezető hangsúlyozta, az agrárium olyan kihívások előtt áll, amelyekre a résztudományok ismeretével kell választ találni. Az agrárminiszter felhívta a fiatalok figyelmét arra, hogy a mosonmagyaróvári intézményben lehetőség nyílik a kor kihívásaira válaszokat találni.

A miniszter szavai szerint az intézménybe felvételt nyert diákok a megújuló agrárképzés zálogai és ők teszik lehetővé azt is, hogy a magyar agrárium eredményes lehessen a 21. században.

agrotrend.hu / AM

Kapcsolódó cikkek

Kedvező változások az agrártámogatásoknál

2017. március 10. 08:42
Az évente mintegy 60 milliárd forintnyi termeléshez kötött agrártámogatás nagymértékben hozzájárul az érintett mezőgazdasági ágazatok termelőinek jövedelembiztonságához és a termelési szintek növekedéséhez –– mondta Feldman Zsolt a Portfolio Agrárium 2017 elnevezésű konferencián, szerdán Kecskeméten.

Budapestnyi területen okozott erdőkárokat az áprilisi hó

2017. május 12. 08:01
Közel hetvenezer hektáron pusztított a jég, a hó, a fagy, a kár mértéke az előzetes becslések szerint mintegy egy milliárd forint. A kár megviselte a hazai erdőállományt, de mintegy százmillió forintos közvetlen kár keletkezett az utakban, kulcsosházakban, és erdei iskolákban is. Az áprilisi havazás Budapestnél nagyobb területen tett komoly kárt a hazai erdőkben.