Az agrárkutatás megújítását várják a „gödöllői programtól“

2018. június 13. 07:45
A múlt héten meghirdetett gödöllői program segíti az agrárkutatás megújítását, az az agrár-felsőoktatás modernizációját és az ehhez kapcsolódó szaktanácsadó rendszer kiépítését – mondta Gyuricza Csaba, a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ főigazgatója kedd reggel az M1 aktuális csatornán.

A főigazgató elmondta, nagyon gyors fejlődés zajlik a világon a mezőgazdaságban, ezért fontos, hogy összehangolják a különböző irányokat. Magyarországon három kiemelt területe van ennek a fejlődésnek, amelyekkel növelni lehet a versenyképességet, a precíziós technológiák kialakítása, a klímaváltozással kapcsolatos feladatok, mint például az öntözés, és a kedvezőtlenebb adottságú termőhelyek fejlesztése.

Jelenleg az látszik, növelhetőek az öntözés alá vont területek, amit azzal tudnak segíteni, hogy újra létrehozzák az erre fókuszáló kutatóintézetet Szarvason - fűzte hozzá.

otpagrar.hu

Kapcsolódó cikkek

Ötödszörre is megrendezik a Pécsi Csokoládé Karnevált

2017. január 20. 07:59
Tizennyolc kiállítóval, szakmai és gyermekprogramokkal február 4-én és 5-én rendezik meg az ötödik Pécsi Csokoládé Karnevált a pécsi Zsolnay Kulturális Negyedben - hangzott el az esemény szerdai sajtótájékoztatóján.

Másodfokú hőségriasztás lépett életbe éjféltől jövő hétfőig

2017. június 22. 09:38
Másodfokú hőségriasztást ad ki az országos tisztifőorvosi feladatokért felelős helyettes államtitkár csütörtökön 0 órától jövő hétfőn 24 óráig – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi).