Az apa Gyes mellett dolgozik 8 órában, beosztható több műszakba?

2017. augusztus 21. 07:15
Lehet-e a gyerek 3 éves kora előtt 3 műszakban dolgozni az apukának - ha az édesapa van gyesen, vagyis gyes mellett dolgozik 8 órában? és nem egyedülálló. Vagy ez a fokozott védelem csak az anyukát illeti meg? Veszélyes anyagnak minősülnek-e a hígítók, ragasztók, azbesztpor és egyéb vegyi anyagok - védett munkakörök és a munkaidő vonatkozásában.

A munka- és pihenőidő korlátok csak arra az esetre vonatkoznak, ha a gyermekét egyedül neveli. Jelen esetben nem ez a helyzet. Ami a védett munkaköröket illeti, ezt a kategóriát már nem ismeri a munka törvénykönyve. Munkavédelmi szabályok alapján azonban a veszélyes munkakörülményeket a munkáltatónak figyelembe kell vennie. Ezzel összefüggésben a munkavédelmi képviselőtől kérhet tájékoztatást.

hrportal.hu

Kapcsolódó cikkek

Adománykonvoj az éhezőkért

2017. október 17. 09:44
Egyetértünk az ENSZ élelmezési és mezőgazdasági szervezeteivel (FAO, IFAD, WFP) abban, hogy a fejlődő országok vidéki területein élő embereknek helyben kell lehetőségeket biztosítani, arra hogy megtalálják megélhetésüket és ne kényszerüljenek lakóhelyük elhagyására – hangsúlyozta Gulyás Andrea a Földművelésügyi Minisztérium közigazgatási államtitkára hétfőn, az Élelmezési világnap alkalmából szervezett sajtótájékoztatón Budapesten.
 

Terméktanács: trendforduló a tejágazatban

2016. szeptember 05. 08:23
Trendforduló következett be a tejágazatban, az utóbbi időben a felvásárlási árak korábbi csökkenő tendenciája megállt és árnövekedés kezdődött a piacon - mondta a Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács elnöke Budapesten sajtótájékoztatón.