Az ellenzék számon kéri a földeladásokat a parlamentben

2015. október 30. 10:05
Az Országgyűlés az ellenzék kezdeményezésére hétfőn politikai vitanapot tart az állami termőföldek értékesítéséről.
Az ülésnap 11 órakor napirend előtt felszólalásokkal kezdődik, amit kérdések és azonnali kérdések követnek. A parlament honlapján elérhető információk alapján a fideszes Witzman Mihály azt kérdezi majd a nemzeti fejlesztési minisztertől, hogy mikorra várható a Siófokot és Ságvárt összekötő 65-ös főút melletti kerékpárút átadása. A szocialista Gőgös Zoltán ugyanakkor a Miniszterelnökség vezetőjétől vár majd választ arra, hogy mikor ér véget a 83-as főút Győr és Pápa közötti rekonstrukciója.

A jobbikos Hegedűs Lorántné a miniszterelnököt kérdezi arról, lesz-e emlékműve 56-nak a Kossuth Lajos téren, az LMP-s Sallai R. Benedek pedig a földművelésügyi miniszterhez fordul azzal, hogy megállítható-e a hulladék-közszolgáltatások összeomlása.

Ezt követően tartják meg az állami termőföldek értékesítéséről szóló vitanapot, amelyet a teljes szocialista- és LMP-frakció, valamint számos jobbikos képviselő kezdeményezett.

A vita a kormány képviselőjének legfeljebb 40 perces felszólalásával kezdődik, a képviselők ezt követően összesen 4 óra 20 perces időkeretben fejthetik ki véleményüket a témában.

Az Országgyűlés előző héten kezdődött kéthetes ülése a mai ülésnappal ér véget.

 

Forrás:

http://24.hu/kozelet/2015/10/26/az-ellenzek-szamon-keri-a-foldeladasokat-a-parlamentben/

Kapcsolódó cikkek

A gazdák érdekében dolgozik idén is az agrárgazdasági kamara

2020. február 04. 08:26
2020. február 1. – Rekordév volt a tavalyi a megye agráriumának támogatásában. Összesen 58,5 milliárd forint segítette a növénytermesztőket, állattenyésztőket, élelmiszer-feldolgozókat

KŐSZEGI- féle „mótoros talajművelő-gép”

2020. február 17. 08:19
A kombinált talajművelő- és vető-traktor után a gép újdonságát vegyesen fogadó szakmai közönség visszajelzései hatására új szabadalmakkal és termékkel jelentkezett Kőszegi Károly.