Bajban a McDonald's: sokkal rövidebb a sültkrumpli

2018. október 24. 09:20
Rövidebbek lesznek a sültkrumplik a McDonald’s gyorséttermeiben az idei aszályos és száraz nyár miatt. Az étteremláncnak ez nem csak a fogyasztók miatt jelent komoly problémát, mert a sültkrumpli készítéséhez használt, eddigi krumpliméretéhez igazított eszközöket minden étteremben át kell állítaniuk.

A meleg és száraz időjárás miatt Észak-Európa jelentős részén a szokásosnál jóval kisebb méretű lesz idén a burgonya. Ez azért is okozhat gondot, mert a kisebb méretű burgonya rövidebb sültkrumplikat eredményez a feldolgozóiparban. A híradások szerint az idei aszályos nyár a legrosszabbul a gyorsétteremláncokat, köztük a McDonald's-ot érinti, mivel jelentősen meg kell változtatniuk megszokott éttermi gyakorlataikat.

Jön az év egyik legnagyobb agráreseménye! Agrárszektor Konferencia november 28-29-én. Az agrárium legforróbb témái két napban. Gazdák, agrár- és élelmiszeripari vállalkozók, döntéshozók, szakpolitikusok egy helyen és időben, csak a siófoki Agrárszektor Konferencián!

A holland McDonald’s számára például a legnagyobb problémát az jelenti, hogy a rövidebb sültkrumplik nem felelnek meg az étteremlánc konyháiban használt speciális eszközöknek, mert azokat a megszokott méretű, hosszabb krumplikra állították be.  A tapasztalatok szeringt a fogyasztók sem örülnek a kisebb sültkrumplinak, de az étteremlánc hangsúlyozta, hogy az adagok súlya a krumpliméret módosulása miatt nem változik meg. 

Ahogy az agrárszektor.hu is beszámolt róla, Európban átlagosan három centiméterrel csökken a sültkumpliméret az eddig megszokott 8-9 centiméterről. A burgonyagumók látványos rövidülésének mindenhol az az oka, hogy több országot is évtizedek óta nem látott szárazság sújtott, amely jelentősen befolyásolta a termésminőséget és a terméshozamokat.

 

agrarszektor.hu

Kapcsolódó cikkek

50 milliárd forint az agrár- és vidéki vállalkozásoknak

2016. október 18. 07:55
Az Agrár-Vállalkozási Hitelgarancia Alapítvány (AVHGA) és az Európai Beruházási Alap (EIF) nemrégiben megállapodást kötött, amely lehetővé teszi, hogy 50 milliárd forint (kb. 160 milló euró) hitel kerüljön kihelyezésre több ezer magyar, elsősorban a mezőgazdaságban tevékenykedő mikro-, kis- és középvállalkozás számára.

Magyarországra nem szállítottak a fertőzött juhsajtból

2016. március 22. 07:41
NÉBIH: Magyarországra nem szállítottak a feltehetően fertőzött román juhsajtból, amelyre európai élelmiszerbiztonsági riasztást adtak ki pénteken.