Bajban a McDonald's: sokkal rövidebb a sültkrumpli

2018. október 24. 09:20
Rövidebbek lesznek a sültkrumplik a McDonald’s gyorséttermeiben az idei aszályos és száraz nyár miatt. Az étteremláncnak ez nem csak a fogyasztók miatt jelent komoly problémát, mert a sültkrumpli készítéséhez használt, eddigi krumpliméretéhez igazított eszközöket minden étteremben át kell állítaniuk.

A meleg és száraz időjárás miatt Észak-Európa jelentős részén a szokásosnál jóval kisebb méretű lesz idén a burgonya. Ez azért is okozhat gondot, mert a kisebb méretű burgonya rövidebb sültkrumplikat eredményez a feldolgozóiparban. A híradások szerint az idei aszályos nyár a legrosszabbul a gyorsétteremláncokat, köztük a McDonald's-ot érinti, mivel jelentősen meg kell változtatniuk megszokott éttermi gyakorlataikat.

Jön az év egyik legnagyobb agráreseménye! Agrárszektor Konferencia november 28-29-én. Az agrárium legforróbb témái két napban. Gazdák, agrár- és élelmiszeripari vállalkozók, döntéshozók, szakpolitikusok egy helyen és időben, csak a siófoki Agrárszektor Konferencián!

A holland McDonald’s számára például a legnagyobb problémát az jelenti, hogy a rövidebb sültkrumplik nem felelnek meg az étteremlánc konyháiban használt speciális eszközöknek, mert azokat a megszokott méretű, hosszabb krumplikra állították be.  A tapasztalatok szeringt a fogyasztók sem örülnek a kisebb sültkrumplinak, de az étteremlánc hangsúlyozta, hogy az adagok súlya a krumpliméret módosulása miatt nem változik meg. 

Ahogy az agrárszektor.hu is beszámolt róla, Európban átlagosan három centiméterrel csökken a sültkumpliméret az eddig megszokott 8-9 centiméterről. A burgonyagumók látványos rövidülésének mindenhol az az oka, hogy több országot is évtizedek óta nem látott szárazság sújtott, amely jelentősen befolyásolta a termésminőséget és a terméshozamokat.

 

agrarszektor.hu

Kapcsolódó cikkek

Az idén a mezőgazdaság is jelentősen hozzájárul a bruttó hazai termék növekedéséhez

2016. november 28. 08:29
Magyarország bruttó hazai terméke 2016 harmadik negyedévében 2 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához viszonyítva. A növekedéshez a legnagyobb mértékben a mezőgazdaság és a piaci szolgáltatások járultak hozzá – mondta Czerván György szakmai fórumon, Cegléden.

Precíziós gazdálkodás: kéne 300 milliárd forint

2017. február 14. 08:22
Mintegy 300 milliárd forintra lenne szükség ahhoz, hogy a hazai gazdálkodók áttérhessenek a precíziós gazdálkodásra. Az átállás azért sürgető, hogy meg lehessen őrizni a versenyképességet.