Bajban a McDonald's: sokkal rövidebb a sültkrumpli

2018. október 24. 09:20
Rövidebbek lesznek a sültkrumplik a McDonald’s gyorséttermeiben az idei aszályos és száraz nyár miatt. Az étteremláncnak ez nem csak a fogyasztók miatt jelent komoly problémát, mert a sültkrumpli készítéséhez használt, eddigi krumpliméretéhez igazított eszközöket minden étteremben át kell állítaniuk.

A meleg és száraz időjárás miatt Észak-Európa jelentős részén a szokásosnál jóval kisebb méretű lesz idén a burgonya. Ez azért is okozhat gondot, mert a kisebb méretű burgonya rövidebb sültkrumplikat eredményez a feldolgozóiparban. A híradások szerint az idei aszályos nyár a legrosszabbul a gyorsétteremláncokat, köztük a McDonald's-ot érinti, mivel jelentősen meg kell változtatniuk megszokott éttermi gyakorlataikat.

Jön az év egyik legnagyobb agráreseménye! Agrárszektor Konferencia november 28-29-én. Az agrárium legforróbb témái két napban. Gazdák, agrár- és élelmiszeripari vállalkozók, döntéshozók, szakpolitikusok egy helyen és időben, csak a siófoki Agrárszektor Konferencián!

A holland McDonald’s számára például a legnagyobb problémát az jelenti, hogy a rövidebb sültkrumplik nem felelnek meg az étteremlánc konyháiban használt speciális eszközöknek, mert azokat a megszokott méretű, hosszabb krumplikra állították be.  A tapasztalatok szeringt a fogyasztók sem örülnek a kisebb sültkrumplinak, de az étteremlánc hangsúlyozta, hogy az adagok súlya a krumpliméret módosulása miatt nem változik meg. 

Ahogy az agrárszektor.hu is beszámolt róla, Európban átlagosan három centiméterrel csökken a sültkumpliméret az eddig megszokott 8-9 centiméterről. A burgonyagumók látványos rövidülésének mindenhol az az oka, hogy több országot is évtizedek óta nem látott szárazság sújtott, amely jelentősen befolyásolta a termésminőséget és a terméshozamokat.

 

agrarszektor.hu

Kapcsolódó cikkek

Figyelni kell a munkaszüneti napok bérezésénél

2017. június 28. 08:48
2017 első félévében négy olyan munkaszüneti nap is volt, melyek általános munkarend szerinti munkanapra estek. Ilyenek voltak a március 15. (szerda), az április 14. (péntek), a május 1. (hétfő), valamint a június 5. (hétfő). E napok elszámolására speciális szabály vonatkozik. Arra is lehetőség van azonban, hogy a felek eltérjenek a törvény szabályaitól - írja az adózóna.

Óriási maradt a bérszakadék az országban

2018. február 27. 11:47
Évek óta óriási szakadék tátong a legmagasabb és a legalacsonyabb átlagos bért regisztráló megyék között. Ezen mit sem segített a tavalyi jelentős béremelkedés – írja az mfor.hu