Cél a fenntartható fejlődés támogatása

2017. június 07. 21:01
Környezetük klímájára, termőhelyi viszonyaira, az ott megjelenő növénytársulásokra, így az erdőkre, és a védett állatfajok állományaira is pozitív hatással vannak az erdei kisvíztározók – mondta V. Németh Zsolt környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkár Szombathelyi Erdészeti Zrt. által, az Európai Fenntarthatósági Hét alkalmából rendezett terepi programon.

Az államtitkár beszédében kifejtette: a pár éve létrehozott, helyi kisvízállások fő célja, hogy a globális felmelegedés okozta szárazodási folyamatokat lassítsák, és ezzel párhuzamosan elősegítsék az új vizes élőhelyek kialakulását, a vízhez kötődő fajok megjelenését, illetve a kiemelkedő természeti értékek megőrzését. Az eseményen emlékeztette a jelenlévőket, hogy az Európai Fenntarthatósági Hetet 2015 óta május 30. és június 5. között rendezik meg az Európai Unió országaiban, így hazánkban is.

 
Fotó: FM

 

Magyarország is kiveszi a részét a fenntartható fejlődés támogatásában: az ENSZ keretrendszer 15. céljához, a természeti értékeink megőrzéséhez, a biodiverzitás csökkenésének megállításához, a környezeti állapot javításához Magyarországon jelenleg soha nem látott mértékű támogatási forrás áll rendelkezésre. A 2007 és 2013 közötti időszakban közel 2300 milliárd forintot, a mostani uniós költségvetési ciklus végéig, 2020-ig pedig az operatív programok és az Európai Unió más tematikus programjai keretében több, mint 2800 milliárd forint támogatást fordíthatunk környezet- és természetvédelmi beruházásokra - közölte az államtitkár.

kormany.hu

Kapcsolódó cikkek

5 nap! Még ennyi ideig lehet javítani az egységes kérelmek hibáit

2016. június 23. 08:06
Több tízezrek vétettek hibákat, amik szankciómentesen javítását az MVH elektronikus felületén lehet megtenni június 27-ig.

Agrárminisztérium: Meg kell állítani a gazdatársadalom elöregedését

2018. augusztus 28. 08:17
Kis Miklós Zsolt megjegyezte, hogy Európa más országaihoz hasonlóan Magyarországon is 65 év feletti a gazdák harmada