Csendben megszűnt a csúcshivatal, amelyet Lázár az ÁVH-hoz hasonlított

2017. január 13. 08:16
Zökkenőmentesen zajlott az uniós és a hazai agrár- és vidékfejlesztési támogatások kifizető ügynökségeként működő Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) jogutódlásos megszüntetése – jelentette ki Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter. A tárcavezető korábban többször is az ÁVH-hoz hasonlította az MVH működését.

A korábbi pesszimista vélemények ellenére zökkenőmentesen zajlott az MVH megszüntetése – szögezte le kormányinfós tájékoztatóján Lázár János. A hivatal az átszervezés idei alatt 100 milliárdos nagyságrendű kifizetést teljesített. Januártól az MVH kifizető részlege a Magyar Államkincstárhoz, megyei szervezetei pedig a kormányhivatalokhoz kerültek.

Mint ismert, az MVH működését Lázár János – a gazdák megállapításaira hivatkozva – korábban többször is az ÁVH-hoz hasonlította. Az MVH tavaly októberig Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter irányítása alá tartozott, akkor azonban a felügyeletet a Lázár János vezette Miniszterelnökség vette át. Így az átszervezéssel, illetve a jogutódlásos megszüntetéssel kapcsolatos feladatokat is a Miniszterelnökség hajtotta végre.

agrarszektor.hu

Kapcsolódó cikkek

Őrölt házi tücsökből készült kenyérrel álltak elő a finnek

2018. június 25. 10:29
Helsinki a tavalyi év második felében jóváhagyta a rovarok élelmiszer-összetevőként való felhasználását.

Toborzás helyett megtartás

2018. július 12. 08:04
Mindenféle feltételes mód nélkül kijelenthető, hogy munkaerőhiány van, méghozzá sok szektorban feszítő, már-már a termelést, növekedést, új befektetéseket veszélyeztető. Az azonban komoly kérdés, hogy mihez kezdenek ezzel a helyzettel a cégek. Még több erőforrást tesznek a toborzásba, hogy mégis meglegyen a szükséges létszám? Még kevesebb figyelmet fordítva már meglévő munkatársaikra, aminek következtében aztán még többet keresgélhetnek? Ezt a hozzáállást látja sok cégnél hibának Túri Péter, aki az Elkötelezett csapat - Munkaerőhiány helyett címmel írt könyvet.