Csődbe ment a világ első vegán bolthálózata

2017. január 19. 08:04
Csődbe ment a világ első teljesen vegán, vagyis semmiféle állati eredetű árut nem forgalmazó élelmiszerbolt-hálózata Németországban. A Veganz a kereslet csökkenésével indokolja a boltbezárásokat.

A Veganz a decemberben bejelentett bankcsőd után a héten közölte, hogy kilenc üzletéből legalább négyet bezár, mert csökkent a kereslet - olvasható a The Local című angol nyelvű hírportálon. Az alapító, Jan Bredack a Lebensmittelzeitung című szaklapnak elmondta, hogy a vegán szupermarket már nincs egyedül, egyre nő az ilyen termékek kínálata.

A korábban húsevő Bredack 2014-ben arról beszélt, hogy a Veganz ötletét utazásai inspirálták. Skandináviában, Amerikában és Oroszországban azt vette észre, mennyivel könnyebb arrafelé vegán élelemhez jutni, ezután hozta létre Veganz nevű startupját.

A Veganz nem akarja vegánná változtatni a világot, csak annyit akar elérni, hogy bárki különösebb erőfeszítés nélkül juthasson növényi táplálékhoz. Vásárlóinak mintegy 80 százaléka se vegán, se vegetáriánus nem volt. 

 

agrarszektor.hu

Kapcsolódó cikkek

Lázár: vérlázító, ahogy az agrároktatással bánnak

2016. október 18. 07:52
Önálló agrár-felsőoktatási központ jöhet létre Hódmezővásárhelyen Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint. Vérlázítónak nevezte, ahogy ma a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) a hódmezővásárhelyi mezőgazdasági karhoz viszonyul.

Tudta, hogy már mindkét szülő felmondási védelem alatt áll a gyes/gyed alatt?

2016. szeptember 09. 08:46
A foglalkoztatás területe idén nyáron is rendkívül eseménydús volt. A történések egy része jogszabályi, más része pedig egyszerűen munkaerő-piaci változás. Előbbiekre példa a munka törvénykönyvéről szóló 2012. évi I.tv. (Mt.), a munkaügyi ellenőrzésről szóló 1996. évi LXXV.tv. (Met.), a munkavédelemről szóló 1993. évi XCIII.tv. (Mvt.), valamint a szövetkezetekről szóló 2006. évi X.tv. változása, utóbbira pedig a mind nagyobb méreteket öltő és egyre több szektort érintő munkaerőhiány. Ez utóbbi ráadásul a béremelések szükségességét, s ezzel összefüggésben a vasárnapi pótlék emelését is felszínre hozta.Kedvezőtlenül változnának jövőre ugyanakkor a cafeteria szabályai, hiszen az eddigi kedvezményes adózású munkáltatói juttatásokat közel 50 százalékos elvonás sújtaná.