Dombóvári farm kapta 2018-ban a Magyarország legszebb birtoka díjat

2018. szeptember 18. 11:11
Megújuló energiákat sorakoztatnak fel.

Amint arról korábban írtunk, a tavalyi után ebben az évben is meghirdették a Magyarország legszebb birtoka versenyt. A második alkalommal kiírt vetélkedésben a szervezők hét kategóriában keresték a legjobbakat, az eredményhirdetésre nagyszabású gála keretében szeptember 15-én Gárdonyban került sor.

Alföldi gazda kapta a Magyarország legszebb birtoka díjat
Úgy gazdálkodik, hogy uniós támogatások nélkül is életképes legyen a birtok.

A 2018-as díjakat állattenyésztő birtok, gyümölcstermesztő birtok, kertészet, kistermelői birtok, precíziós gazdálkodás, szántóföldi növénytermesztő birtok, szőlészet-borászat kategóriákban adták át és a kategória győztesek közül választották meg Magyarország legszebb birtokát.

A Magyarország legszebb birtoka díjat 2018-ban az Agrár-Béta Kft. kapta.

A cég 2001-ben alakult Dombóváron. A kezdetben 900 hektár területen indult meg a növénytermesztés, ma 2200 hektáron gazdálkodnak. A megújuló energiákat felsorakoztató bioenergia farmjuk komplexitásában egyedülálló Magyarországon, de Európában is csak néhány hasonló működik ilyenből, ahol a biogáz üzem, napelem park és bioetanol gyár együttesen, komplex rendszerként van jelen.

A kategóriák győztesei
  • Állattenyésztő birtok: Gallus Kft.
  • Gyümölcstermesztő birtok: Hunapfel Kft.
  • Kertészet: Specialmix Kft.
  • Kistermelői családi gazdaság: Dióliget
  • Precíziós gazdálkodó birtok: Lipták Farm
  • Szántóföldi növénytermesztő birtok: Agrár-Béta Kft.
  • Szőlészet-borászat: Mészáros Borház

A közönségdíj nyertese (Facebook-szavazás alapján): Bolyhos Pálinkafőzde.

sokszinuvidek.24.hu

Kapcsolódó cikkek

Mikor kötelesek adni műszakpótlékot 12 órás műszakba?

2017. augusztus 21. 07:27
A munkahelyen folyamatos 12 órás műszak van éjszakai és nappali, a jelenlétit 6-18 vagy 18-6 kell írni, viszont a problémám hogy 11 órát számolnak el. Ez törvényszerű? A másik kérdésem az éjszakai pótlék, amire az a válasza a munkáltatónak hogy nem köteles adni. Ténylegesen így van ez?

Népszerűek a kiállítói helyek a 78. OMÉK-ra

2017. március 31. 07:26
Nagy a kereslet a kiállítói helyek iránt a 78. Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásárra (OMÉK). Az idén szeptember 20-án kezdődő rendezvényre már közel 400 pultot foglaltak le a jelentkezők.