Döntöttek! - Államadósságra mennek a földeladások százmilliárdjai

2016. augusztus 26. 08:22
Az államadósság csökkentésére kívánja fordítani a kormány az állami földárverésekből befolyt összeget. Ennek érdekében önálló törvényjavaslatot nyújtanak be az Országgyűléshez.

A kormány önálló törvényjavaslatot nyújt be a parlamenthez annak érdekében, hogy az államadósság csökkentésére lehessen fordítani az állami földárverésekből származó bevételeket – jelentette be a döntést kormányinfós tájékoztatóján Lázár János, Miniszterelnökséget vezető miniszter. Az idén és a jövő év elején összesen 270-300 milliárd forint folyhat be.

A jelenlegi szabályozás szerint a földeladásokból származó összeget csak földvásárlásokra és birtokpolitikai célokra lehetne költeni. Korábban felmerült az is, hogy a kormány a bevételekből fejlesztési alapot hoz létre, illetve részben ipari parkok létrehozására fordítja azokat.

ForráS: agrarszektor.hu

Kapcsolódó cikkek

A kormány célja továbbra is a családi középbirtokok megerősítése

2016. május 05. 09:13
A kormány célkitűzése továbbra is a magyar családi középbirtokok megerősítése, annak ellenére, hogy az ellenzék az állami földek értékesítésével kapcsolatban valótlanságokat állít és rossz színben kívánja azt feltüntetni - jelentette ki a Földművelésügyi Minisztérium állami földekért felelős államtitkára kedden Budapesten, sajtótájékoztatón.

Mikor kötelesek adni műszakpótlékot 12 órás műszakba?

2017. augusztus 21. 07:27
A munkahelyen folyamatos 12 órás műszak van éjszakai és nappali, a jelenlétit 6-18 vagy 18-6 kell írni, viszont a problémám hogy 11 órát számolnak el. Ez törvényszerű? A másik kérdésem az éjszakai pótlék, amire az a válasza a munkáltatónak hogy nem köteles adni. Ténylegesen így van ez?