Egy ágazat, ahol 100 ezer új munkahely jöhet létre

2016. október 25. 08:35
Elkészült a Magyar Zöldség-gyümölcs Ágazati Stratégia, melynek célja, hogy a mostani éves 2,5 millió tonna helyett 1 millió tonnával többet termeljen az ágazat - közölte a Földművelésügyi Minisztérium (FM) parlamenti államtitkára hétfőn.

 fejlesztések által a zöldségtermesztés termésátlaga 35 százalékkal, míg a gyümölcstermesztésé 70 százalékkal emelhető - mondta el Nagy István. Így Magyarországon az egy hektáron elérhető termésmennyiséget az uniós átlag fölé lehetne emelni.

Ezzel 100 ezer új munkahely is létrejöhetne a zöldség-gyümölcs ágazatban, a növekmény 80 százaléka a termesztésben, míg 20 százaléka a feldolgozóiparban létesülhetne.

A fogyasztók egy része már egyre tudatosabban az egészséges életmódhoz szükséges természetes minőségi alapanyagok felé fordul, így a prémium termékek kulcsszerepet játszhatnak a magyar zöldség-gyümölcs ágazat sikerességében, a termelés és a fogyasztás mennyiségének növelésében.

hrportal.hu

Kapcsolódó cikkek

Inkább éhen halnak, mint hogy csomagoló üzemben dolgozzanak

2018. május 14. 09:09
A munkaerőhiány miatt az új-zélandi kormány kénytelen módosítani törvényeit, hogy a nyaralni érkezők is dolgozhassanak, elkerülvén, hogy a fán rohadjanak a gyümölcsök.

A Pénzügyminisztérium Munkavédelmi Főosztályának tájékoztatása

2018. október 03. 07:37
 „Párbeszéd a munkakörülmények javításáért” címmel 2018.szeptember 26-án a Pénzügyminisztérium Munkavédelmi Főosztálya az Európai Munkavédelmi Ügynökség (EU-OSHA) támogatásával konferenciát tartott.