Egyetemekkel kötött megállapodást a mezőhegyesi ménesbirtok

2017. november 15. 10:18
Hat magyarországi egyetemmel kötött együttműködési megállapodást kedden Budapesten a mezőhegyesi Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. – számolt be az MTI.

A szerződést az Állatorvos-tudományi Egyetem, a Debreceni Egyetem, a Kaposvári Egyetem, a Szegedi Tudományegyetem, a Szent István Egyetem, a Testnevelési Egyetem és a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) képviselője mellett Farkas Sándor, a ménesbirtok újjászervezésének koordinálásáért felelős kormánybiztos és Pap István, a társaság vezérigazgatója írta alá az MTA épületében.

A dokumentum szerint a ménesbirtok kiemelt oktatási, kutatási és fejlesztési bázisként kapcsolódik be a hazai felsőoktatási rendszerbe.

 

otpagrar.hu

Kapcsolódó cikkek

Agrárkultúránk s nemzetünk erősödésében is fontos szerepet töltenek be

2018. október 24. 09:17
Az 1956-os Forradalom és Szabadságharc Emléknapja alkalmából hatvanhatan vehették át munkájukat elismerő kitüntetésüket Nagy István agrárminisztertől. A tárcavezető szerint a díjazottak kimagasló szakmai teljesítményről tettek tanúbizonyságot.

Lezárult a Víz Világtalálkozó

2016. december 01. 11:41
A záródokumentum elfogadásával lezárult a háromnapos Budapesti Víz Világtalálkozó, amelyen 117 országból 2200 küldött, állam- és kormányfők, miniszterek, a tudományos, az üzleti és a pénzügyi világ meghatározó szereplői vitatták meg a 21. század vízügyi kihívásaira adható megoldásokat.