Egyre többen próbálnak csalni a vidékfejlesztési pályázatokkal

2016. július 14. 12:23
Az élelmiszeripari felhívásoknál egyre több a gyanús pályázat. Előfordul, hogy a pályázó árbevétele majdnem nulla, ahogy az is, hogy a tevékenységének nincs sok köze az élelmiszeriparhoz.

Egyre több gyanús vidékfejlesztési pályázat érkezik a Miniszterelnökséghez; számos esetben olyan cégek próbálnak meg több száz milliós vagy akár milliárdos nagyságrendű támogatást elnyerni, amelyek árbevétele a nullához közelít – írja a Magyar Idők. A tárca szerint az irányító hatóság azonnal elutasítja a kétes támogatási kérelmeket.

vidékfejlesztés

Sok csaló próbál hozzájutni a milliós vagy milliárdos támogatásokhoz – fotó: Shutterstock

Kis Miklós Zsolt, a Miniszterelnökség agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkára szerint olyan eset is előfordul, hogy a pályázó vállalkozás nem élelmiszer-ipari tevékenységet próbál meg akként eladni. Például egy több ezer négyzetméteres raktárcsarnok megépítéséhez úgy próbált támogatást igénybe venni egy cég, hogy pályázatában vállalta egy kisebb feldolgozó gépsor beszerzését. Ez azonban nyilvánvalóan nem az élelmiszer-ipari fejlesztés kategóriájába sorolható.

Forrás: agorinform.com

Kapcsolódó cikkek

Megvan, kiket támogatnak - Régen várt döntést hoztak meg Lázárék

2016. október 26. 07:50
Összesen 281 projektnek ítélt oda támogatásokat trágyatárolók megépítésére a Vidékfejlesztési Programban (VP) a Lázár János vezette Miniszterelnökség. Csaknem háromszoros volt a túljelentkezés az 5,6 milliárd forintos pályázatra. A tárca megkezdte a támogatói döntések postázását.

Élelmiszeripar: eszközbeszerzés, IT fejlesztés, építés, energia- és erőforrás hatékonyság támogatása (ÉLIP)

2016. február 22. 04:44
Egyéni projektnél maximum 500 M Ft, kollektív projektnél max. 1,5 Mrd Ft támogatásra pályázhatnak termelők, s az agrár mikro- és kisvállalkozások technológiai fejlesztésekre, energiaha- és erőforrás hatékonysági beruházásokra

Mezőgazdasági termékek értéknövelése és erőforrás-hatékonyságának elősegítése a feldolgozásban

VP-3-4.2.1-15