EKF: több mint egymilliárd forint pályázható meg a negyedik negyedévben

2022. november 28. 12:44
Több mint egymilliárd forint pályázati forrás áll rendelkezésre a negyedik negyedévben a Veszprém-Balaton Európa Kulturális Fővárosa program (EKF) keretében. A pénz program- és konferenciaszervezésre, utcaképfejlesztésre fordítható.
A konferenciaszervezést támogató pályázat révén olyan programok valósulhatnak meg, melyek során az adott téma szakértői, nemzetközi érdeklődésre számot tartó képviselői osztják meg a tudományos-művészeti eredményeket a szakmai és az érdeklődő nagyközönséggel. A pályázat keretösszege 100 millió forint, a benyújtási határidő december 7. – áll az EKF program szervezői által hétfőn kiadott közleményben.
EKF: több mint egymilliárd forint pályázható meg a negyedik negyedévben
Egy másik pályázat célja olyan kulturális események támogatása, amelyek fellépői nemzetközileg ismert előadók. A keretösszeg 100 millió forint, a benyújtási határidő december 20.
 
Az utcaképfejlesztési program megvalósítását támogató pályázat olyan szolgáltatások és programok beindítását hivatott elősegíteni, amelyek a város méretei és a jellemző fogyasztási szokások miatt kockázatot hordoznak, de várhatóan az indulást segítő támogatást követően már fenntarthatóan és eredményesen működtethetők. A pályázat benyújtási határideje december 31., a keretösszeg 345 millió forint.
 
A járásközpontok kiemelt támogatását célzó pályázat célja, hogy jövőre minden járásközpont legalább egy, nagy tömeget megmozgató kulturális eseményt szervezzen, amely a helyiek és a turisták számára is élményt nyújt. A keretösszeg 550 millió forint.
 
Idén még várható egy bor- és gasztrokultúra, valamint egy sport tematikájú felhívás – áll a közleményben.
 
Forrás: turizmus.com

Kapcsolódó cikkek

Két napig Villány lesz a cabernet franc világvárosa

2022. november 16. 11:54
Minden eddiginél komolyabb nemzetközi borkínálat, izgalmas szakmai előadások és szélesre tárt pinceajtók várják november 25-én és 26-án a Villányba érkező vendégeket a Franc&Franc fórumon és kóstolónapon.
 
A VII. Franc&Franc Fórumot november 25-én, pénteken 9.30 órától rendezik meg, a rendezvénynek a villányi Bock Borászat konferenciaterme ad otthont.
 

Elindult a vármegye- és országbérlet saját weboldala

2023. április 18. 12:23
Elérhető a MÁV-Volán csoport által létrehozott orszagberlet.hu weboldal, amely a május elsejétől érvényes vármegye- és országbérlettel kapcsolatban segíti az utasok tájékoztatását, a megfelelő bérlettípus kiválasztását – közölte a cégcsoport.