Élelmiszeripari cégek is pályázhatnak a 15 milliárdos csomagra

2018. február 28. 07:35
Idén 15 milliárd forintos keretösszeggel hirdetett meg beruházási támogatást nagyvállalatok számára a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM). A forrásra élelmiszeripari cégek is pályázhatnak

A támogatásra magyarországi székhelyű vagy Magyarországon telephellyel, fiókteleppel rendelkező és legalább három üzleti évet lezárt vállalkozások jelentkezhetnek, amennyiben legalább 50 főt foglalkoztatnak belföldön - közölte az NGM. A támogatást igénylő a beruházását a támogatási szerződésben vállalt feltételek mellett az érintett régióban legalább a projekt befejezését követő 5 évig köteles fenntartani. A 15 milliárdos támogatásra húsfeldolgozó, hús- és baromfihús-készítményt gyártó, illetve egyéb élelmiszert gyártó cégek is pályázhatnak.

Ha felkészülten akar nekivágni a 2018-as agrárévnek, ha első kézből, a hazai agrárszektor meghatározó szakembereitől, véleményformálóitól, vállalatvezetőitől és döntéshozóitól szeretne választ kapni a hazai mezőgazdaságot érintő legfontosabb és legaktuálisabb kérdésekre, jöjjön el az Agrárium 2018 Konferenciára, ahol az elsőrangú szakmai program mellett a kiváló kapcsolatépítési lehetőségeké a főszerep.

A kérelmeket szeptember 30-ig lehet benyújtani. Az igényléseket az NGM vállalati kapcsolatokért felelős helyettes államtitkársága fogadja postai úton. A támogatási szerződéseket 2018. december 31-ig lehet megkötni.

agrarszektor.hu

Kapcsolódó cikkek

Fontos változások azoknak, akik az idén támogatásokra várnak

2017. január 16. 07:34
Több ponton változnak az idén azok a feltételek, amelyek alapján uniós zöldítési támogatásokat kaphatnak a mezőgazdasági termelők. A Földművelésügyi Minisztérium módosította egyes nemzeti támogatások igénylései feltételeit is.

Egyelőre nem átütő siker az élelmiszeripari beruházási pályázat

2017. május 25. 08:12
A vártnál kevesebb, 55 élelmiszeripari közepes vállalkozás adta be eddig beruházási igényét az év elején indult, a NAK közreműködésével kialakított pályázatra – írja a nak.hu. Ennek okai, többek között, a jelentkezési feltételek szigorúsága, illetve korlátozó volta. A kamara igyekszik ezeken módosíttatni.