Élelmiszeripari kkv-k is csatlakozhatnak az Ipar 4.0-s programhoz

2018. augusztus 24. 08:06
Ötmillió forint összértékű szolgáltatást kínál egy-egy érintett élelmiszeripari kis- és középvállalkozás számára az a konzorcium, amely Ipar 4.0-s mintalkalmazások kialakítására nyert GINOP-forrást.
 

A „Termelő kis- és középvállalkozások digitális és automatizációs fejlesztéseinek élénkítése érdekében az ’’Ipar 4.0”mintaalkalmazások kialakítása” elnevezésű GINOP-1.1.3.-16 számú pályázaton nyert konzorcium (amelyet az Iparfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft. és az IVSZ -Szövetség a Digitális Gazdaságért alkot) az alábbi lehetőséget ajánlja az élelmiszeripar szereplői számára.

A konzorcium gondozásában megvalósuló „Ipar 4.0 mintagyárak kiemelt projekt” a konvergenciarégióban működő feldolgozóipari kis- és középvállalkozások Ipar 4.0 érettségének és tudatosságának fokozására jött létre, melynek keretében közel 5 millió forint összértékű szolgáltatást kínál egy-egy érintett vállalkozás számára. 
A projekt keretében következő másfél évben integrált kommunikációs kampányt folytatnak médiajelenléttel, sajtókommunikációval, rendezvények szervezésével, onlinemarketing-eszközökkel, amely során megjelenési lehetőséget biztosítanak az együttműködő kis- és középvállalkozások számára. Mindemellett átfogó tájékoztatást kaphatnak Ipar 4.0 megoldásokról, fogalmakról, hírekről, üzleti ajánlatokról; Ipar 4.0 érettségiszint-felmérést biztosítanak, hat helyszínen; tizenöt Ipar 4.0 megoldás bemutatását biztosítják valós működési környezetben; személyre szabott információt nyújtanak az Ipar 4.0 rendszerek bevezetéséről és üzemeltetéséről; valamint Ipar 4.0 tanácsadóik támogatásával felkészítést tartanak a vállalat modernizálásáról és segítséget adnak a részletes beruházási és projektterv készítésben.

Az együttműködésen keresztül a részvevők csökkenthetik működési költségeiket, fokozhatják termelékenységüket, csökkenthetik a passzív termelési időket, növelhetik a versenyképességüket és beszállítói minősítéseknek felelhetnek meg, valamint új piacokra léphetnek be.

További részletek Takács Attila szakmai vezetőtől (takacs@ifka.hu) kaphatók, valamint az Ipar 4.0 weboldalán olvashatók.

nak.hu

Kapcsolódó cikkek

Május 2-től beadhatóak a szarvasmarha telepek korszerűsítése pályázatok

2016. március 30. 09:24
A felhívás alapvető célja a szarvasmarhatartó gazdaságok versenyképességének javítása, az ágazat foglalkoztatotti számának növelése és a hozzáadott érték termelésének fokozása új, innovatív és környezetbarát technológiák elterjesztésének támogatása révén. A Felhívás a foglalkoztatotti létszám növelésével hozzájárul a foglalkoztatotti ráta mértékének az Európa 2020 Stratégiában elhatározott és Magyarország által is célul kitűzött 75%-ra történő növeléséhez.

VP2-4.1.1.5-16 Sertéstartó telepek korszerűsítése

2016. május 12. 07:59
Lehetőség nyílik az állattartásra, valamint az előállított termék kezelésére, tárolására szolgáló épületek, építmények létrehozására, kialakítására, továbbá építéssel nem járó projektek megvalósítására is az állattartáshoz kapcsolódó eszközök, gépek beszerzésén keresztül. Az állattartás erőforrás-hatékonyságának javulása többek között a fajlagos energiafelhasználás csökkenését eredményezi, ezért jelen Felhívás különösen épít az állattartó létesítmények minden olyan irányú beruházására, amely a hatékonyabb energiafelhasználást hivatott elősegíteni. Ennek megfelelően az állattartó telepek létesítményeinek épületenergetikai, épületgépészeti felújítása, technológiáinak korszerűsítése, valamint a megújuló energia hasznosítására irányuló technológiák beszerzése is támogatásra kerül.