Élelmiszeripari konferenciát rendeznek Debrecenben

2018. augusztus 23. 11:28
2018. szeptember 26-27. között „Innováció és nemzetköziesedés a hazai élelmiszeriparban” címmel kerül sor az egyetemek és kutatóintézetek tudásbázisára épülő speciális innovatív rendszer, a Pharmapolis Innovatív Élelmiszeripari Klaszter nemzetközi konferenciája.

A kétnapos rendezvénynek a Debreceni Egyetem színházterme ad otthont. Az érdeklődők elismert szakemberek előadásai mellett egy minőségmenedzsment-képzésen is rész vehetnek, amely során röviden áttekintik a jó higiéniai gyakorlat szerepét, az élelmiszerbiztonsági és a minőségirányítási rendszerek kapcsolatát, valamint bemutatják az ISO 9001 minőségirányítási rendszert és a kereskedelmi láncok (IFS, BRC) alapvető követelményeit.

Az ingyenes programra az office@devidion.hu email címen lehet jelentkezni.

 

nak.hu

Kapcsolódó cikkek

Földindulás a magyar élelmiszerpiacon: de hol itt a botrány?

2017. február 22. 08:03
Semmilyen élelmiszerbiztonsági kockázat nem merült fel a Nemzeti Élelmiszerbiztonsági Hivatal (Nébih) tájékoztatása szerint azzal a 24 osztrák élelmiszerrel kapcsolatban, amelyeket nemrég egy célellenőrzéssel vizsgáltak meg abból a szempontból, van-e különbség a magyar és az osztrák fogyasztóknak szánt termékek között. A hivatal egyes élelmiszereknél az érzékszervi jellemzőkben és az élvezeti értékben talált különbséget. A Nébih a célellenőrzésen túl 2014-2016-ban összesen 766, Ausztriából származó termékmintát ellenőrzött, amelyek közül 8 nem felelt meg az előírásoknak. Két tejféleségnél és 6 édesipari terméknél találtak olyan összetételi-minőségi hibákat, amelyek miatt bírságolniuk kellett, vagy forgalmi korlátozást kellett elrendelniük. A 24 termékmintás Nébih-vizsgálat nyomán most mindenestre a kormány átfogó élelmiszerpiaci ellenőrzést indított.

Tenni kell valamit: a legjobban elöregedő szektor a mezőgazdaság

2017. november 21. 08:27
A mai munkaerőpiaci helyzetben mind fontosabb a fiatalok megszólítása, hiszen a legjobban elöregedő szektor a mezőgazdaság. Ezt maguk a jövő szakemberei is tudják, azért konferenciát rendeztek a jelen szakembereivel összefogva.